Да края на следващата седмица строителните работи по интерконектора Гърция

...
Да края на следващата седмица строителните работи по интерконектора Гърция
Коментари Харесай

Шишков: До края на следващата седмица строителните работи по интерконектора с Гърция приключват

Да края на идната седмица строителните работи по интерконектора Гърция - България би трябвало да приключат и с това - и първият стадий от довършителните работи.

Това заяви служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков след ревизия на трасето на тръбата от Стара Загора до Хасково. С него бяха  началникът на ДНСК Деляна Панайотова и регионалните шефове на Хасково и Кърджали, оповестява Българска телеграфна агенция.

Констатирахме много сериозен прогрес през днешния ден и уточнихме незавършените неща, уточни Шишков.

Той изброи най-важните - две акумулаторни станции, осъществяване на противопожарни условия на газоизмервателната станция край Стара Загора и довършването на пътя до диспечерския център край село Стамболийски.

Поставили сме си за цел при започване на идната седмица да бъдат импортирани екзекутивите след утвърждение, да се подпише Акт 15 и да се отиде на държавна приемателна комисия.

Мисля, че откакто това стане, доста бързо ще имаме и позволение за прилагане, акцентира министърът.

Той бе безапелационен, че срокът за въвеждане в комерсиална употребата на оборудването 1 октомври ще бъде спазен.

Шишков добави още, че към този момент има контракти и свързване с електрозахранването и ВиК. По увещание от оператора ICGB към този момент се вършат и проби с гръцката страна, означи министърът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР