Да живееш на широко, с удобствата на къща, но на

...
Да живееш на широко, с удобствата на къща, но на
Коментари Харесай

Мода за милионери: Пентхаусите в Пловдив започват от 1 млн. лева

Да живееш на необятно, с удобствата на къща, само че на 10-тия етаж на някой блок с огромна гледка към всички тепета на Пловдив е фантазия на доста хора. В модерните градове, в какъвто Пловдив се трансформира, застрояването е голямо, а къщи съвсем липсват.
Прочетете още
Така се случи и под тепетата, където типични къщински квартали бяха срутени, а на тяхно място изникнаха кооперации и големи мастодонти. Така опцията да имаш двор и други придобивки на живота в къща – по-големи и просторни пространства и по-малко съседи на стена разстояние, се сведе до най-малко.

За да удовлетвори този апетит, пазарът бързо се насочи към добре познатите в Съединени американски щати пентхауси. Името пентхаус произлиза от apentis, старофренска дума, означаваща „ долепена постройка “ или „ придатък “. Съвременният правопис е повлиян от национална етимология от 16-ти век, която съчетава среднофренската дума за " надолнище " (pente) с британското съществително къща.

Това са жилища, заемащи последния един или два етажа от постройката. По създание те имат огромни тераси, панорамен аспект и голям брой придобивки като джакузита и други капризи - барбекюта навън, огромни култивиран кътове на поктива и така нататък Едно значимо конкретизиране е, че покривните пространства, които се усвояват от последния етаж действително са обща част и не могат да бъдат обект на покупко-продажба, само че се експлоатират от хората, които имат достъп до тях. 

В Пловдив обаче тази мода е по джоба на доста малко хора. Справка демонстрира, че съвсем няма сходен парцел за под 500 хиляди евро. Още по-стряскащо е, че даже на зелено сходни първокласни „ къщи на покрива “ търсят купувачи за рекордната цена от 720 хиляди евро или близо милион и половина.

Свободните парцели за обмен от сходен вид - висок клас огромни панорамни пентхауси, са по-малко от 20. 

Например, парцел на замазка с повърхност от 400 кв.м. / три спални, три тераси, с достъп до покрива, където има басейн/ и футуристична стъклена фасада в " Кършияка " търси покупател за 500 хиляди евро. Апартаментът е на 9-тия етаж и като че ли сегашните притежатели не могат да вземат решение за тъкмо какъв брой пари го продават, защото сред офертите на другите брокери има 100 000 евро разлика. 





За 460 хиляди евро пък може да си купите полуобзаведен панорамен парцел до Новотела. Апартаментът е с повърхност от 220 кв.м.,  разпределни в 3 остарял, кухня, два санитарни възела, и две тераси. 

Отново в същия квартал се предлага многостаен апартамент, разположен на цялостен етаж от кооперация. Квадратурата му е  330 кв.м.,  напълно обзаведен, а цената - 614 хиляди евро. 



Три жилището вид пентхаус на последния 22-ри етаж на комплекс, който ще започва създаване в „ Кършияка “, пък към този момент се оферират на зелено за надлежно следните цени:

-520,01кв.м. - 728 014 евро
-620,01кв.м.- 868 014 евро
-686,92кв.м - 961 688 евро.

Подобен парцел в Тракия в новият комплекс на мястото на Мебелна къща търси купвач за 400 хиляди евро. Многостайният мезонет на замазка с обща повърхност от 523 кв.м е ситуиран на 15-и и 16-и етаж на новата постройка. 

На центъра парцелите са фрапантно по-скъпи. Четиристаен апартамент /площ с общите елементи към 300 кв.м./ на финален 6-ти етаж в дребна постройка от 2019 година, търси купувачи против 560 000 евро. Имотът обаче е обзаведен, и то с включени системи за интелигентен дом - автоматизирана система, която свързва между тях всички уреди и устройства в дома, като разрешава по едно и също време ръководство от местен и далечен достъп.

Подобен парцел в постройка от 2010 година, ситуирана на центъра на града, се продава за 560 хиляди евро. Апартаментът е обзаведен и се разполага на близо 190 кв.м. повърхност. 



В региона на Младежкия рид също се предлага пентхаус. Цената му е 400 хиляди евро, като парцелът е ситуиран на 10-тия, с жилишна повърхност от 245 кв.м., а обща с терасите - 400 кв.м.  

Подобни парцели се оферират и в кв. " Каменица ", а цените им са сред 440 и 500 хиляди евро. 

 

TRAFFIC PROPERTIES  е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в областта на охранителната активност, връзките, превоз, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при сделки на парцели, отдаване чартърен, строителство, консултантски услуги, пазарни разбори и други услуги, свързани с имотния бранш. Наред с това компанията предлага подпомагане при разпределяне на заеми, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк.  TRAFFIC PROPERTIES  предлага настоящи предложения и разполага с огромна база данни от парцели и купувачи, както и подробна информация и фотоси от всички предложения. Агенцията обезпечава и всички услуги, нужни на клиента: план за интериорни решения, осъществяване на довършителните действия, домоуправа и менажиране на парцела, в случай че е закупен с капиталова цел. Подробна информация и съвещания можете да получите на тел.  0876797979.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР