Да изиграеш ролята на наркозависим не е никак лесна задача

...
Да изиграеш ролята на наркозависим не е никак лесна задача
Коментари Харесай

Как популярните актьори се подготвят за роли на наркозависими

Да изиграеш ролята на наркозависим не е по никакъв начин лесна задача за всеки един артист. Това изисква да имаш характерно и ясно схващане за метода, по който действа един човек, който е под въздействието на опиати. А това не е по никакъв начин елементарно!

Много велики актьори са приемали точно това предизвикателство – да влязат в кожата на наркомани за избрани свои функции. Нека разгледаме по какъв начин са се подготвяли някои от тях!

  1. Джон Траволта в “Криминале ”

За да се приготви за ролята на хероиновозависимия Винсент Вега в “Криминале ” на Куентин Тарантино, Джон Траволта получава пъклен любопитен съвет. Казано му е, че в случай че желае да изпита възприятието на това да се надрусаш с хероин, то той би трябвало да се натряска с текила, до момента в който лежи в гореща вана. Траволта взема решение да опита, а ролята му на Винсент Вега се оказва брилянтна.

  1. Гари Олдман в “Сид и Нанси ”

 

Първоначално Гари Олдман не желае да изиграе пънкаря Сид Вишъс в биографичната лента за фронтмена на Sex Pistols. Той отхвърля два пъти ролята, преди да бъде уверен от сътрудника си да я одобри. А и от високата заплата, която му се предлага.

Когато приема ролята на Сид Вишъс, Олдман изцяло потъва в нея. За да пресъздаде персонаж, който е мощно подвластен от хероина, английският артист взема решение да се подложи на рискова за здравето диета. В продължение на не малко време, той употребява само риба на пара и пъпеш. В края той е толкоз гладуващ, че е признат в болница.

  1. Хийт Леджър в “Кенди ”

 

В “Кенди ” Хийт Леджър играе ролята на стихотворец, който е подвластен от опиатите. За да пресъздаде оптимално облика на наркоман, починалият артист взима коренно решение – той въобще няма да се появява на слънчева светлина, с цел да може кожата му да стане оптимално бяла. И да прилича тази на наркоман. Подготовката му обаче не завършва тук. Леджър прекарва известно време с същински наркоман, който образно му демонстрира по какъв начин тъкмо се инжектира хероин.

  1. Джаред Лето в “Реквием за фантазия ”

 

Джаред Лето е измежду актьорите, известни с голямото си посвещаване на всяка една роля. Изключение не прави и “Реквием за фантазия ”, в който той играе ролята на юноша, мощно подвластен от дрогата.

За да изучи допустимо най-добре държанието на наркозависимите, Лето прекарва няколко седмици, живеейки с такива. Нещо повече, той даже има лична помпа, която употребява. За благополучие, в помпата му няма опиат, а най-обикновена вода. Но несъмнено схващате концепцията – Лето желае да усвои до съвършенство самия акт на това да се друсаш. Също по този начин, той губи толкоз доста килограми за ролята, че постоянно е пред пристъп на снимачната площадка.

  1. Леонардо Ди Каприо във “Вълкът от Уолстрийт ”

 

Това е несъмнено една от най-хубавите функции на Леонардо Ди Каприо. В този филм той изиграва Джордан Белфорт, който прави милиони долари на борсата. Но също по този начин не пести пари за опиати, дами, алкохол и всичко останало.

В един впечатляващ епизод от кино лентата, персонажът на Ди Каприо е толкоз надрусан, че даже не може да се държи на краката си. За да види какво тъкмо прави един подобен човек, Ди Каприо кани самия Джордан Белфорт и го кара да се въргаля по земята, до момента в който той го снима с камера. Така Лео съумява да види едно към едно, по какъв начин е изглеждал Белфорт в подобен миг.

Според личните му думи, Лео прави и нещо друго. Той влиза в YouTube и намира клипче на смъртно пийнал мъж, който се пробва да си вземе бира, само че е прекомерно нафиркан и се въргаля по земята. Вярвате или не, нещо сходно е помогнало на Ди Каприо да направи една от най-хубавите функции в своя живот.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР