Да изчакаме половин или цял час след хранене, преди да

...
Да изчакаме половин или цял час след хранене, преди да
Коментари Харесай

Плуването, храненето и наистина ли не бива да плуваме, след като сме яли

Да изчакаме половин или цялостен час след хранене, преди да плуваме, е предписание, което прецизно съблюдаваме още откогато бяхме деца. Това е нещо като неписан закон, който в никакъв случай не сме си разрешавали да подлагаме под подозрение.

Чували сме даже да споделят, че плуването незабавно след хранене може да докара до гибел, тъй като провокира тежки стомашни конвулсии, пречи да преработваме храната, което пък в някои случаи предизвиква задушаване или задавяне.

Според Lifehacker обаче плуването след хранене в никакъв случай не е било обвързвано със стомашни конвулсии и сигурно няма да ни убие. Като доказателство към тезата си от изданието показват проучване от 1950 година

В изследването на 10 хиляди плуващи постоянно души е бил заложен въпросът дали им се е случвало да получат стомашни конвулсии по време на плуване след хранене.

Оказва се, че нито един от интервюираните не е имал проблеми, нито пък познава някой различен човек, който е имал. Изследователите заключват, че неписаното предписание за храненето преди плуване в действителност е следващата небивалица, в която сляпо имаме вяра от толкоз доста години.

А и като се замислим, професионалните плувци ядат преди, а от време на време и по време на плуване на дълги дистанции. Разбира се, има възможност да почувстваме някакъв дребен дискомфорт, само че надали ще бъде съдбовно. Въпреки това, толкоз ни е втълпявано в главата като неправилно и рисково, че персонално ние надали ще се престрашим да опитаме. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР