Да има преброяване на контролните разписки и подадените гласове от

...
Да има преброяване на контролните разписки и подадените гласове от
Коментари Харесай

На случаен принцип: Броят контролните разписки от машинния вот в над 1300 секции

Да има броене на контролните разписки и подадените гласове от в извадка от 1343 изборни секции в страната и 39 секции отвън страната, избрани на инцидентен принцип, реши Централната изборна комисия.

Става дума за секции отвън тези, при които при зародил проблем с машините през днешния ден и прекосяване към гласоподаване с хартиена бюлетина, секционните комисии са задължени да преброят контролните разписки от машинното гласоподаване в края на изборния ден, предава.
 България избира 46-ия парламент България избира 46-ия парламент
В България се организират парламентарни избори за 46-ото Народно заседание. Изборният ден стартира в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 часа....

Целта на преброяването на контролните разписки в тези общо 1382 секции в страната и в чужбина е да се сравнят данните от тях с тези от протокола, който машините ще извадят след края на изборния ден. Очаква се в 16 часа през днешния ден ЦИК да оповести кои са тези 1343 секции и къде се намират, в които членовете на СИК ще би трябвало да преброят разписките. В секциите, в които има по две машини за гласоподаване контролните разписки от всяко устройство ще се преброяват настрана и резултатите ще се вписват в обособен протокол.

Всяка РИК ще би трябвало да съобщи на ЦИК опаковани контролните разписки от секционните комисии, в които е имало броене за следваща инспекция, излиза наяве от решението на комисията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР