Да говориш повече от един език може да бъде много

...
Да говориш повече от един език може да бъде много
Коментари Харесай

5 успели и богати хора, които говорят свободно два езика

Да приказваш повече от един език може да бъде доста потребно в бизнеса. Освен че разрешава да се завързват повече контакти, дава още една вероятност за света. А и е научно потвърдено, че ученето на непознат език най-добре развива мозъка и противодейства на отслабването на паметта.

Някои от най-успелите хора в света също приказват по повече от един език. Например:

Марк Зукърбърг, създател на Фейсбук. Говори британски и мандарин. Вторият език научил, с цел да може да комуникира свободно с родителите на брачната половинка си Присила, която е американка, само че от китайски генезис.



Сергей Брин, съосновател на Гугъл. Говори съветски и британски. Брин е роден в Москва, само че родителите му емигрират в Съединени американски щати, когато той е дребен.



Алексис Оханиан, съосновател на Reddit. Говори немски и британски. Майката на бизнесмена е германка и е предала езика и на сина си.



Ян Кум, съосновател на WhatsApp. Говори съветски и британски. Кум е роден в малко село в Украйна, а когато е на 16 година се реалокира в Съединени американски щати дружно с майка си и баба си.



Джак Ма, основател на Alibaba (и на водещата снимка) . Говори мандарин и британски. Ма стартира да учи британски като дребен. Преди да основе компанията си, даже известно време работи като преподавател по езика и преводач.



Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР