Да, ГЕРБ-СДС покрива изискванията за гласуване за дясна формация. Не

...
Да, ГЕРБ-СДС покрива изискванията за гласуване за дясна формация. Не
Коментари Харесай

Председателят на СДС е уверен, че с ГЕРБ ще са първи на изборите

Да, ГЕРБ-СДС покрива условията за гласоподаване за дясна групировка. Не бих нарекъл " Демократична България " десница, откакто се коалират с Българска социалистическа партия – по-скоро са либерали (в Германия имаше няколко необятни обединения сред десните християндемократи и левите християнсоциалисти). Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Въпреки това ръководителят на Съюз на демократичните сили уточни, че няма идеологически разлики с " Демократична България ", имало единствено личностни. По думите му пред Българска национална телевизия, евроатлантическите полезности са основа и на двете обединения, само че не може да се приказва кой ще бъде водач на дадена партия – да вземем за пример Бойко Борисов дали да е водач на ГЕРБ.

Влизане в Шенген и отделяне от евразийските планове, целящи да ни вкарат в областта на въздействие на Русия – това уточни Христов като съществена политическа визия на ГЕРБ-СДС. Той е убеден, че ГЕРБ-СДС ще е първа политическа мощ след изборите. Според него, проевропейският блок в България е по-голям от проруския, само че в случай че ГЕРБ не взе участие, тогава ще се вършат обединения с политически сили, които са с друга идеология и цели.

Ще бъдем извънредно виновни при договаряния за държавно управление и няма да сме причина за неуспех на договаряния, увери Христов. На въпрос обаче какво ще прави ГЕРБ-СДС, в случай че другите проевропейски партии не желаят да работят дружно, Христов увери, че ГЕРБ-СДС нямало допирни точки с " Възраждане ". Коалиция с Българска социалистическа партия е невъзможна, сподели още водачът на Съюз на демократичните сили.

Христов сподели и друго - имало потребност от възобновяване на Конституцията, " от ободряване ". Той уточни да вземем за пример дали би трябвало Народното събрание да е двукамарен, надлежно дали президентът да се избира директно (в някои страни горната камара на Народното събрание избира президента).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР