Да дефинираш успешен работодателски бранд е много трудно в днешно

...
Да дефинираш успешен работодателски бранд е много трудно в днешно
Коментари Харесай

Работодатели привличат служители като показват лично отношение, целят емоционална ангажираност

Да дефинираш сполучлив работодателски бранд е доста мъчно в днешно време. Тенденциите и след Ковид пандемията е работодателите да залагат от ден на ден на технологическите и цифрови решения в основите на HR практиките като набиране и задържане на част от екипа. Това коментира директорът " Управление на гении и Работодателски бранд " в " Пощенска банка "  Йорданка Костова в мултиплатформения план на телевизия Bulgaria ON AIR " Бъдещето: Работодатели и кариера ".

Тя акцентира, че сполучливият работодателски бранд е в персонализирането на прекарването за служителя още от привличането му, в целия му развой като основен капитал като част от компанията.

" В момента, в който един шеф сполучливо прегърне цифровата промяна и навлезе в самите процеси, идва моментът към персонализираното преживяване - да се усеща част от компанията, зает към общността, това се случва посредством персонализираното отношение. Важно е благосъстоянието - от финансовото, през физическото и психическо здраве на служителя ", добави Йорданка Костова.

Като друга съществена смяна през последните години тя уточни отварянето на офис пространството. Офисът на мениджъра към този момент не е сред четири стени.

" Ако преди офисът на мениджъра е бил затворен сред 4 стени в този момент се следят open space пространства. Това се постанова от готовността на чиновниците бързо да учат и да се осъществят в общата картина. За тях е значимо с какво тяхната задача е значима за цялостната активност и триумфите на компанията. За да си сполучлив шеф и да използваш сполучливо новите технологии, би трябвало да си ефикасен - да се понижи времето за привличане на претендента, за ангажиране в дадените процеси ", сподели още Йорданка Костова.

Като основен миг в връзките работодател-служител тя уточни прочувствената ангажираност като част от цялото. Тя уточни, че все по-успешно цифровите решения дават опция да се автоматизират доста процеси по привличане и асортимент на фрагменти. А това дава време на самия личен състав да отдели запас за диалози със чиновниците. 

" Дори на база игровия детайл привличаме, задържаме и образоваме служителя, с цел да откри и забавата в този развой на образование ", добави шефът " Управление на гении и Работодателски бранд " в " Пощенска банка ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР