Да, да, да! Отдавна не бях попадала на вкусни и

...
Да, да, да! Отдавна не бях попадала на вкусни и
Коментари Харесай

RS Chocolatier - моят любим шоколатиер в София

Да, да, да! Отдавна не бях попадала на вкусни и в действителност вълнуващи ръчно направени бонбони. Истината е, че всички опити, които съм правила, са били изтинско отчаяние за моето небце. Съжалявам, само че това е реалност. Винаги има нещо, което не е както би трябвало. Основните проблеми постоянно се въртят към две съществени неща -неприятния послевкус, присъщ за нискокачествени съставки и миналия период на валидност.Съвсем неотдавна имах удоволствието да открия едно необикновено място, привлекателно за феновете на ръчно направените бонбони и шоколади като мен. Място, изпълнено с магия, богати и разпознаваеми усети.

Почувствах се тъкмо както, когато влязох за пръв път в една шоколадова работилница в Прага, тъкмо към Коледните празници – необикновено!

Мястото не е огромно, както може да се досетите, само че е изцяло задоволително, с цел да ви накара да се почуствате уютно и да се насладите на изкуството на шоколатиерите. Можете да видите по какъв начин се вършат бонбоните, които се оферират в шоколатиерницата. Това е извънредно значимо, тъй като освен ви потапя изцяло в дебрите на шоколадовото изкуство, само че подсигурява и качеството на продуктите.

Първото, което пробвах, са класическите шоколадови трюфели. Лично аз, когато желая да дегустирам шоколадови произведения, постоянно предпочитам нещо класическо. Така елементарно може да оцените качествения артикул. Най-важното  е, че трюфелите бяха извънредно вкусни и ароматни. Бързо съжалих, че не се запасих с повече бройки от тях.

След това пробвах един от специалитетите на RS Chocolatier – трюфел малина. Комбинацията сред наситения и компактен усет на шоколада се съчетава необикновено с леко стипчивия и кисел усет на малината. Този трюфел влиза в персоналната ми ранглиста за обичани бонбони.

По-късно се срещнах и със уеб страницата на RS Chocolatier и открих, че основателят на това вълшебно място е небезизвестният сладкар – Ради Стамболов /познат на необятната аудитория като  член на журито на първото българско кулинарно съревнование “Lord of the chefs ”/.  Но това напълно не е най-интересното - в RS Chocolatier провеждат шоколадови семинари, на които всички, които желаят да се срещнат с това изкуство, могат да отидат.

Адрес: бул. „ Ал. Стамболийски “28

Сайт: www.rschocolatier.com

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР