Да, беше нападнат българският квартал в Николаев, пет-шест хиляди българи

...
Да, беше нападнат българският квартал в Николаев, пет-шест хиляди българи
Коментари Харесай

Български квартал в украински град под обстрел, има загинали и пострадали

" Да, беше атакуван българският квартал в Николаев, пет-шест хиляди българи живеят там. Има починали и ранени, само че не знаем точния брой, тъй като ударите не престават. Опасяваме се, че скоро може да има и апетит, тъй като градът е обкръжен, има един свободен път до Одеса ", това сподели в " Денят онлайн " Олга Колот от град Николаев в Украйна.

Самата тя съпровожда майки с деца от Украйна до България, които търсят помощ у нас.

" Има и потърпевши от български генезис. Атакувани са и жилищни здания, там няма нищо военно, все пак беше бомбардирано, през днешния ден удариха и рейс с деца, има и трима починали възрастни. Руснаците знаят, че там има единствено поданици. ", сподели още Олга.

За нея най-страшно е да се видят сълзите на децата, майките тичащи с децата си в ръце.

" Духът ни е доста мощен, ние сме украинци, там сме родени, а преди 220 години българите са се заселели на това място. Майка ми е рускиня, татко ми е българин, в този момент майка ми я бомбардират руснаци, аз не знам какво си мисли тя в този момент. Не желаеме филантропични коридори от Русия и към Русия, те стрелят по хората, които минават по тях ", съобщи Олга Колот.

" Нищо не може да се работи по земеделието, през вчерашния ден гръмнаха жена, която бе излязла да си работи по земята ", сподели Олга.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР