Да, България излезе с предложение към колегите от ДСБ и

...
Да, България излезе с предложение към колегите от ДСБ и
Коментари Харесай

Да, България предлага на ДСБ и Зелено движение създаване на програмен борд

" Да, България " излезе с предложение към сътрудниците от ДСБ и " Зелено придвижване " да подобрим работата, да консолидираме работата в " Демократична България ", като имаме общи съвещания на органите на трите обединения и надлежно да създадем програмен ръб, който да изготви новата стратегия на обединяването за свободна, сигурна и съвременна България, която да дава отговор и на новите провокации, в които сега живеем ".

Това разгласи Надежда Йорданова след Третата национална конференция на " Да, България " в София. Бившата правосъдна министърка уточни, че са отправили предложение и към " Продължаваме промяната " да се включи в програмния ръб. 

" Въпрос на преценка на сътрудниците е, чакам и те да се включат в дебатите ", сподели Йорданова. 

" С първото решение от днешната конференция дадохме мандат на нашите управителни органи по какъв начин да влязат в диалозите с ротацията. Няма нищо нищо ново, нито изненадващо. Ние слагаме на напред във времето промените, които би трябвало да бъдат осъществени и надлежно да бъде направен писмен документ, в който ясно да бъдат поети съответните задължения за промени и механизми за взимане на решения ", посочи тя. 

По-рано през днешния ден на конференцията партията взе решение с 533 делегатски гласа да се причисли към европейското политическо семейство на Европейската национална партия. 

" Решението беше взето с голямо болшинство, беше разискван и разновидността за присъединение към АЛДЕ, само че поддръжка срещна предлагането за присъединение към ЕНП ", изясни Йорданова.

На въпрос дали чака договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъдат по-сложни от тези преди девет месеца, Йорданова отговори, че " всички договаряния са комплицирани ". 

" Надявам се да са градивни и сполучливи ", сподели тя. 

  " За присъединяване в програмния ръб ще се обърнем към необятен кръг специалисти, няма решение за момента кои да бъдат те. Това е стъпка към по-добро действие на " Демократична България ", тъй като ние сме длъжни да осигурим положително показване на демократично мислещите хора ", сподели още Надежда Йорданова.

" Нашата задача е да създадем по-ефективно настояща " Демократична България ". Всичко друго за момента са спекулации, за които даже не се водят диалози ", изясни тя. 

На форума по-рано денем ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов се разгласи в речта си пред делегатите на конференцията за надграждане на " Демократична България ", като се основат общи органи за взимане на решенията. Обединението, което включва ДСБ, " Да, България " и " Зелено придвижване ", беше основано през 2018 година, само че от този момент не е съобщавано да проработил механизъм за взаимно взимане на решения.

Всъщност " Да, България " заприказва в края на предходната година за нужда от основаването на подобен, в този момент ръководителят на  ДСБ дава очевиден знак, че е " за ".  Атанасов уточни още, че Демократична България тпябва да се развива като по-сплотена коалиция поради усложнената вътрешна и международна политическа конюнктура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР