Да, България, ДСБ и Зелените официално обявиха новото си обединение

...
Да, България, ДСБ и Зелените официално обявиха новото си обединение
Коментари Харесай

ДСБ, Да, България и Зелените представиха новия съюз Демократична България

" Да, България ", ДСБ и Зелените публично оповестиха новото си обединяване - " Демократична България ". Това стана на особено събитие в столицата през днешния ден (12 април).
В съюза ще могат да вземат участие и нечленуващи в обособените партии в него представители на демократичната общественост. Днес трите партии показаха новия си политически план, екипа за работа и целите пред обединяването.
Съпредседатели на " Демократична България " ще са ръководителите на ДСБ Атанас Атанасов и на " Да, България " Христо Иванов . Решенията обаче ще се взимат и от трите партии.
Целта на обединяването е да прерасне в коалиция, което може да стане единствено преди избори, защото обединения се записват от ЦИК. То ще бъде отворено и за други партии и персони, които са потвърдено опозиционни към настоящето ръководство.
Идеята на " Демократична България " е да бъде съпротива на сегашната власт.

В изявлението си пред събралите се водачът на ДСБ Атанас Атанасов регистрира като неточност обстоятелството, че за последните парламентарни избори десните партии се явиха поотделно. " Разочаровахме нашите гласоподаватели. Важното е, че в този момент сме дружно ", даде поръчка той.
" Днешните ръководещи не знаят къде се намират – България е член на НАТО и на Европейски Съюз. Какво е демократична България – парламентарна република с работещи институции ", съобщи водачът на ДСБ.
" Кой през днешния ден ни ръководи – през днешния ден във властта са дружно така наречен патриоти дружно с политическия им противовес Движение за права и свободи, партията на етническите турци. Борисов ги събра дружно. През 1989 г бях на 30 години, а тези, които бяха в Държавна сигурност на моите години, в този момент са в най-силните си позиции ", сподели още Атанасов. " Ние поемаме курс към това да желаяме да се смени властта в нашата страна, да променим България ", съобщи още " синият " водач.
Той разкритикува деленето в дясното на либерали и консерватори и дебата по тематиката, стартират от Съюз на демократичните сили, заявявайки че това би имало значение, в случай че имаше народна власт. " Когато установим такава, тогава да оправяме тези проблеми ", добави още той.

" Събираме се, с цел да сменяем тази власт с друга – по-добра. Нарекохме се просто " Демократична България ", тъй като това е, което би трябвало да създадем. Заедно сме, тъй като всички сме демократи, Заедно сме, тъй като всички сме зелени и желаеме чиста България, дружно сме, тъй като животът на всеки стартира с България, с Да, България ", сля в един " слоган " трите партии съставляващи новото обединяване водачът на " Да, България " Христо Иванов .
На днешното събитие беше оповестена и декларацията на " Демократична България ", в която ще бъдат декларирани и концепциите им за политика за ръководство на България.
Още през февруари " Да, България " даде мандат на водача си Христо Иванов да стартира договаряния за основаване на дълготраен политически съюз с други демократични обединения.
Тогава от партията оповестиха, че стартират договаряния с партии сътрудници за събаряне на държавното управление. Същото гласоподава през март и изпълнителният съвет на ДСБ.
Преди това партиите, дружно с Български земеделски народен съюз и ДЕОС, излизаха със взаимни позиции по проблематични тематики като промяната в правосъдната система, битката с корупцията и застрояването на Пирин.

Формацията към този момент има работни групи, които работят по управнически политики по съответни браншове:
Правосъдие - Христо Иванов - Юрист, Председател на „ Да, България! “, министър на правораздаването (2014 година -2015 г.)
Вътрешни работи и служби за сигурност - Атанас Атанасов - Председател на Демократи за мощна България, правист.
Финанси - Георги Ганев - Икономист, програмен шеф по стопански въпроси в Центъра за демократични проучвания в София, учител в Софийския университет.
Образование и просвета - Георги Няголов - Работи за еднакъв достъп до същинско обучение, концентрирано върху съответна професионална реализация, само че и върху настройки и полезности за съзнателен, деен и виновен живот.
Децентрализация, районна политика и превоз - Йордан Иванов - Председател на ДСБ Пловдив, Председател на народен клуб „ България на районите “, правист
Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - Зам. ръководител на ДСБ, правист
Туризъм - Любомир Попйорданов - Юрист, с 28 годишен опит на бизнесмен в туризма и спорта, публицист на свободна процедура, актьор и човеколюбец. Основател и дълготраен ръководител на Българска асоциация за различен туризъм.
Социална политика - Цецка Бачева - Зам. ръководител на ДСБ, Доктор по политически науки от Университета в Хале, основател на Националния клуб на дамите към ДСБ.
Пенсионна промяна и пазар на труда - Владислав Панев - Предприемач, от 2006 година ръководи компании в региона на финансите и недвижимите парцели. Лицензиран капиталов съветник и професионален вложител. С голям брой изявления на икономическа тема в български и задгранични медии. Съпредседател на Политическа партия „ Зелените “ от 2016 година.
Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - Зам.-министър на външните работи в държавните управления на Филип Димитров и на Иван Костов, дипломат на България в Италия, Англия и Франция и два пъти в Организация на обединените нации – Ню Йорк.
Младежки политики и спорт - Мануела Малеева
Икономика и енергийна самостоятелност - Мартин Димитров - Икономист, деен законодател, създател на Групата за напън
Екология и стабилно ръководство на естествените запаси - Борислав Сандов - Съпредседател на Политическа партия „ Зелените “. Един от уредниците на цивилен акции и митинги за запазване на околната среда и демокрацията в България
Реформа на държавната администрация - Петър Славов - Юрист и икономист, юрист, приключил СУ „ Св. Климент Охридски “, УНСС, European Business School-London, Regents University.
Дигитална промяна - Божидар Божанов - Софтуерен инженер с над 10 години опит в огромни международни компании и специалист по електронно ръководство.
Култура - Александър Кьосев - Преподавател по история на Модерната европейска просвета, Софийски университет.

Отбрана - Велизар Шаламанов - Доцент по кибернетика в Българска академия на науките, някогашен министър (2014) и заместител министър (1998-2001) на защитата, шеф в НАТО от 2009 до 2017 година.
Земеделие и храни - Албена Борисова - Специалист по агроекология и биологично произвеждане. Председател е на една от най-старите Неправителствени организации в България – Фондация за околна среда и земеделие
Здравеопазване - доцент доктор Христо Хинков - доктор, психиатър
Малък и междинен бизнес и ограничение на административната тежест - Емил Георгиев - Адвокат и академични учител. Работи на пресечната точка сред технологиите, маркетинга и правото в личната си адвокатска фирма.
Интелигентен напредък, вложения и конкурентност - Калина Цонева - Мениджър „ Бизнес системи " с разнороден опит в построяването на корпоративни софтуерни решения
Гори и предпазени територии - Тома Белев - Магистър по горско стопанство - запазване на естествената среда. 17 години е работил в системата на държавната горска администрации и е дава отговор за предпазените територии и Природен парк Витоша. Автор в няколко проекта за ръководство на предпазени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.
Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - Експерт по избирателен развой, покровител за изборните права на българите зад граница, съучредител на Институт за развиване на обществената среда, омбудсман на София (2001-2004).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР