Да бъдеш във връзка съвсем не гарантира щастие. Усещането за

...
Да бъдеш във връзка съвсем не гарантира щастие. Усещането за
Коментари Харесай

6 компонента на дълбоката интимност

Да бъдеш във връзка напълно не подсигурява благополучие. Усещането за фамилиарност и непосредственост е нещо, което за жалост не всяка двойка съумява да реализира. Причините са доста. Емоционална недостижимост на сътрудниците, страхове, минали прекарвания, неизясненост във връзка с това какво желаеме и от какво имаме потребност във връзката си.

Интимността е комплициран въпрос. Тя не се реализира елементарно. Нужно е по едно и също време изпитание и целенасочена работа, както и предразположеност към допускане на другия по-дълбоко до себе си и в персоналния си вътрешен свят.

Кои са главните съставни елементи на дълбоката фамилиарност в една връзка?

1. Познаване

Една от най-базисните основи, върху които интимността стъпва и се развива, е положителното познаване на колегата. Когато знаете слабостите му, мощните му страни, сложните минали прекарвания или всички мотиви за наслада, тогава можете да установите доста по-дълбока фамилиарност.

2. Взаимозависимост

Зависимостта от другия е нещо, което плаши хората. Обикновено то е индикатор за изтощение, за некадърност за справяне с живота и провокациите му, когато човек е самичък. Но когато сред сътрудниците има взаимосвързаност, причинност, те имат потребност един от различен, с цел да се радват на живота по един и същи метод. Това не значи, че не могат да го създадат сами, а че могат да бъдат още по-добра версия на себе си, когато са дружно.

3. Грижа

Може да наподобява явно, че в случай че сте обвързани, ще се грижите един за различен. Това напълно не е по този начин. Съществуват доста обстановки и видове взаимоотношения, при които взаимна грижа няма или е налице единствено едностранно. В двойките с построена дълбока фамилиарност грижата е осезаема и от двете страни.

4. Доверие

Доверието не се показва единствено във въздържанието от невярност. То е нещо доста повече. Доверие съществува, когато сте сигурни, че другият няма да ви нарани съзнателно в какъвто и да е смисъл. Можете да покажете уязвимите и слабите си страни без боязън от това, че ще бъдете подложени на критика, отритнати, неразбрани.

5. Отзивчивост

Интимността се задълбочава, когато човек знае, че може да разчита на колегата си. Този индикатор е от извънредно огромно значение в сложни моменти, когато имате потребност от половинката ви, която ви добавя. Уважение, оценка на другия, внимание и блян да бъдат постоянно един до различен, да си бъдат поддръжка – това демонстрира висока степен на фамилиарност в една връзка.

6. Взаимност

Близостта се развива в хода на връзката. Партньорите стартират да усещат другия по-близо до себе си. С времето личността на другия от ден на ден се припокрива с вашата. Започвате да мислите по идентичен метод за множеството неща. Изграждате си личен език, с който поддържате връзка. Преминавате от „ аз “ към „ ние “. Всички тези трансформации в връзките трансформират връзката в надълбоко интимна съгласуваност, в която хармонията е налице.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР