Да бъдеш ангел на Victoria’s Secret не означава задължително да

...
Да бъдеш ангел на Victoria’s Secret не означава задължително да
Коментари Харесай

Бивш модел на Victoria’s Secret била уволнена, защото напълняла

Да бъдеш ангел на Victoria’s Secret не значи наложително да гледаш света през розови очила. Един от многото образци за това е бившият модел на Victoria’s Secret Бриджит Малкълм, която неотдавна показа, че работата с марката за нея е оставила горчив усет в устата. В свое изявление тя разкрива тъмната страна на компанията, която дълги години съумява да подхлъзне света със стандарти, свързани с външния тип на актуалната жена.

Историята й разказва за явните недостатъци, които промишлеността крие. Още прага на моделството, Бриджит се снабдява с хранително разстройство, а специалността всекидневно я кара последователно да изгуби образа си. Моделът дефилира по стилните ревюта на Victoria's Secret през 2015 и 2016 година с вярата в последна сметка да стане част от ангелите. Тя боготвори марката и е подготвена на всичко, с цел да бъде една от тези красиви девойки, които постоянно се усмихват необятно. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm)

С цената на големи старания и жертви, тя успява, само че не знае какво я чака. Докато прави всичко допустимо, с цел да подражава на ангелите, здравето  на Малкълм се влошава и това е видно за всички към нея. " Имах хранително разстройство. Разчитах на медикаменти, които да ми оказват помощ против тревогата. Имах паник атаки постоянно. Бях изтощена. Тялото ми беше недохранено. Умът ми беше гладуващ ", показа тя в прочувствено изявление.

Тялото й стартира да й дава знаци, че нещо не е както би трябвало, а това не предвещава нищо положително. Менструацията й стопира, косата й пада и за нея става мъчно да прави елементарна физическа интензивност – като да вземем за пример да изкачва стълби. Връзката й с Victoria's Secret добива мрачни нюанси, тъй като компанията става изключително контролираща и взискателна, а това непроменяемо води със себе си нездравословни последствия.

От върха на зрелостта си сега, Малкълм си дава сметка за токсичността зад блестящия колос за долни дрехи, който като по-млада постоянно обожествява. „ Това, което тази компания представляваше за мен и за толкоз доста други дами, в реалност беше извънредно експлоатиращо по това време “- споделя тя.

Непрекъснатото търсене на все по-слаби модели дава чувството за надзор над дамите и  всевъзможни изисквания, които никой не е в положение да покрие. А това води до осезаема загуба на самочувствието и вярата в персоналните качества. Критиците задават въпроса за какво въпреки всичко Малкълм продължава да работи за компанията толкоз дълго там, в случай че счита, че това е токсична среда. Бриджит признава, че не е била принудена насила да остане в Victoria's Secret. Тя обаче отбелязва, че критиците са „ необикновено привилегировани да не са част от такава нездравословна връзка “.

Това не е първият път, в който Малкълм приказва намерено против Victoria's Secret. Моделът стартира да споделя информация за живота зад кулисите в компанията в профила си в TikTok. В едно видео тя разкрива, че Едуард Разек - изпълнителен шеф на Victoria's Secret по това време, й споделил, че „ тялото й не наподобява задоволително добре “ и тя била отхвърлена от шоуто през 2017 година „ Тъгата зад очите ми от шоуто през 2016 година разрушава сърцето ми “, споделя тя.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm)

В различен видеоклип Малкълм споделя: „ Съществуваше култура в духа на: „ Ако станеш малко по-слаба, в случай че продължиш да правиш това, което желаеме от теб, ти ще станеш ангел и ще бъдеш световноизвестна, всичко ще бъде необикновено. " Тя изяснява, че по това време е била млада и наивна, по тази причина е повярвала. Не й е нужно доста време обаче с цел да разбере, че в никакъв случай не си задоволително слаб.

Макар с днешна дата да са минали четири години, откогато за финален път е имала контакт с Victoria's Secret, Малкълм споделя, че към момента не може да преодолее това, което се е случило с нея. " Най –дългият интервал, в който съумях да устоя, без да се храня, беше три дни и трябваше да се откажа, тъй като продължавах да примирам. Бях ядосана на себе си, задачата ми беше да изкарам пет дни, само че не можех да действам, не можех да помръдна “, споделя младата жена. Тя обвинява Victoria's Secret за развиването на хранителни и тревожни разстройства в живота си, с които се бори и до през днешния ден.

" Имах хранително разстройство. Разчитах на медикаменти, които да ми оказват помощ против тревогата. Бях изтощена. Тялото ми беше недохранено. Умът ми беше гладуващ ", споделя Бриджит Малкълм.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm)

Като обръща взор обратно към фрагментите си на стилния подиум, Бриджит твърди, че има огромна доза жестока подигравка, пропита в тях. Тъй като до момента в който се е усмихвала, се е чувствала изцяло съкрушена от вътрешната страна. „ Достигнах върха и просто имах това извънредно кухо чувствo сякаш така ще наподобява останалата част от живота ми, в случай че не направя нещо по въпроса “.

Затова и Бриджит взема решение да промени напълно вижданията си за живота, като преподреди целите си и сложи здравето си преди всичко. Така с днешна дата Бриджит се храни и живее само по законите на личното си тяло, а Victoria’s Secret е рана от предишното, която постоянно ще й припомня какъв брой мощен дух има.

Междувременно Victoria’s Secret пое обратен завой това лято и взе решението да смени напълно концепцията си, като разгласи, че ще заложи на 7 известни съумели дами, които да се опитат да се преборят с наложените стандарти за идеални пропорции и хубост без недостатъци. Стремежът на марката да избяга от клишетата е окуражителен, въпреки че сигурно няма да му бъде елементарно да построи отначало облика си отвъд сянката на страховитото минало.

 
Victoria's Secret разменя ангелите си със седем сполучливи дами
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР