Да бъде въведен еднократен билет на цена 1,50 лв. и

...
Да бъде въведен еднократен билет на цена 1,50 лв. и
Коментари Харесай

Предлага се въвеждане на дневен и еднократен билет в градския транспорт в Перник


Да бъде въведен еднократен билет на цена 1,50 лева и дневен на цена два лв. в градския превоз на Перник, предлага кметският екип, заяви кметът Станислав Владимиров. Предложението ще бъде импортирано за утвърждение в Общинския съвет. Предвижда се повече от два пъти да бъде понижена цената на месечната карта за пенсионери. Тя ще коства 20 лева, при настояща цена 45 лева Ученическата карта също ще бъде на стойност 20 лева

Месечната карта за работещи е с планирана цена 40 лева, при настояща - 55 лева Ще се издава и годишна карта за 360 лева Картите ще важат за всички линии на общинския градски превоз. В момента те са единствено за по една линия.

Досега градските направления в Перник се обслужваха само от частни превозвачи. Община Перник към този момент има 13 рейса на природен газ, като част от тях към този момент се движат по линия №10 към квартал " Тева ". Превозните средства са обезпечени благодарение на план по Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 година ", съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Очаква се през лятото да бъдат пуснати и пет електробуса.

" Ще аплайваме за още електрически рейсове. Амбицията ни е да покрием цялата градска мрежа ", съобщи Владимиров. По думите му общината ще дофинансира активността на общинското сдружение за градски превоз. Целта му е не да осъществя големи облаги, а да даде хубава, добра и обществена услуга, акцентира кметът.

Системата за надзор на публичния превоз в Перник включва и създаване на електронни осведомителни табла на спирките, както и електронна система за таксуване на пасажерите.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР