Да бъде създадена туристическа камара, която да е междуведомствена и

...
Да бъде създадена туристическа камара, която да е междуведомствена и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Политическата класа излезе извън контрол

Да бъде основана туристическа камара, която да е междуведомствена и да сплотява чиновници от няколко министерства. Идеята е България да бъде показана като туристическа дестинация с специалисти на международно равнище. Интеграцията на регистрите на съществуващите министерства в региона на туризма, въз основата на които да се образуват съответни политики. В момента те съществуват настрана, като те не служат на никого, а могат да генерират наличие. Трябва да се сътвори и цялостна нова идея за рекламирането на България с нови слогани и идея за маркетинг - в изискванията на цифровизация и конвергенция. Всички страни гледат към платформите, откъдето България отсъства. Трябва да има нов туристически портал, с резервационни системи, и с опция за вграждане на нови системи, които да направя България мултифункционална, атрактивна и налична дестинация за туризъм.

Всичко това може да бъде финансирано по Плана за възобновяване и резистентност.

Това споделиха представители на туристическия отрасъл, които се срещнаха с управлението на ГЕРБ. На нея участват водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, Мартин Захариев, заместник-председател на Националния ръб по туризъм, и други.

" Виждате, че ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации, тъй като за жалост политическата класа излезе отвън надзор. Дори и по този начин наречените диспути не се занимават с значимите тематики, каквато е туризма, да вземем за пример. 26 хиляди предприятия са в туристическия отрасъл. Много твърдо поддържам Камарата, даже би трябвало и тя да прави категоризацията на обектите в туризма ", сподели Борисов. Когато Закон за туризма контролира и налозите, и категориите, - закон, който браншът е предложил, с министър, препоръчан от сектора, страната ще върви напред. Вие би трябвало да казвате какво би трябвало, а не хора, които не схващат. ", аргументира се партийният водач.

" За нашите хора, които гледат, желая да кажа, че простакът би трябвало да се убива с безмълвие ", разяснява още Бойко Борисов във връзка вчерашния спор по Би Ти Ви, на който Кирил Петков се появи натрапен с което провокира леко комплициране, поради което представителите на ГЕРБ напуснаха студиото.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР