Да бъде създаден Регистър на случаите на домашно насилие –

...
Да бъде създаден Регистър на случаите на домашно насилие –
Коментари Харесай

На първо четене: Гласува се за създаването на регистър за домашно насилие

Да бъде основан Регистър на случаите на домашно принуждение – това планува план за промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, който беше признат на първо четене от парламентарната обществена комисия. След оживена полемика един от вносителите - Надежда Йорданова, заместник-председател на парламентарната група на " Демократична България ", разяснява:

" Смея да настоявам, че този законопроект доста деликатно дава отговор на всички терзания и рецензии на Конституционния съд, с чието решение Истанбулската спогодба беше оповестена за противоконституционна. Нито една наредба от този законопроект не влиза в спор с това решение и с аргументите, заради които Конституционен съд одобри Истанбулската спогодба за противоконституционна ".

Депутатите разискват и импортиран от Корнелия Нинова и група народни представители план за допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение.

Той планува на територията на всяка област да се открива най-малко един спешен център за лица, потърпевши от домашно принуждение. Целта е в страната да има задоволително услуги, с които те да бъдат подкрепени за справяне със обстановката.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР