Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на

...
Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на
Коментари Харесай

Борисов поиска по-гъвкав подход при covid-мерките. Затягат контрола върху карантинираните

Да бъде прибавен по-гъвкав метод във всяка една сфера на социалноикономическия живот у нас, тъй че тя да може да действа оптимално пълноценно в изискванията на пандемия. Това разпореди министър председателят Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно заседание с членовете на Министерския съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам тъкмо противоположното - всеки човек, всеки един бизнес да бъде обгрижен, по тази причина от вас изисквам тази еластичност! “, уточни Борисов. Той нареди всеки от министрите, без значение за коя сфера дава отговор - обучение, спорт или просвета, да е в непрестанен контакт с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, с цел да може да се подхващат нужните ограничения за безвредно осъществяване на действия в подтекста на условията за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Борисов сложи специфичен акцент върху просветителната система и изиска здравният и просветителният министър да предложат решение за продължаването на осъществяването на просветителния развой в изискванията на рецесията от ковид. Целта е след приключване на двуседмичния период в в този момент настоящата заповед на министъра на опазването на здравето във връзка с учебните заведения, да бъде прилаган местен метод според от решенията на регионалните щабове, епидемиологичната обстановка (достигнатите прагове) и предложенията на учебните заведения. При университетите решенията ще бъдат взимани от университетските управления.

Премиерът разпореди също министерството на опазването на здравето и районните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „ Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се стопира. И когато контролът за съблюдаване на карантината се следи от способените органи, ограниченията дават резултат, овладява се заразяването “, означи той.

Министър-председателят срещна членовете на кабинета с полемиката, която е водил с държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз по време на неофициалното видеоконферентно съвещание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 през вчерашния ден. Той сложи акцент върху дискутираната теза за пазаруването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на Европейски Съюз като съгласно него въпросът е от голямо публично значение и се отнася до запазване на здравето и живота на всеки жител.

" Темата изисква оптималната осведоменост на популацията и необятен консенсус по тази причина решението за имунизациите може да бъде взето единствено от Народното събрание, където да се произнесат народните представители. Ако ни поддържат, тогава купуваме и действаме в изискванията на пандемия. Ако не ни поддържат, няма да купуваме. Много бързо хората не помнят рецесията - те не помниха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават единствено сметки. А този път сметката ще бъде доста дебела. Затова - чакаме решението на Народното събрание ", акцентира министър председателят Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР