Да бъде прекратена всякаква работа по техническата подготовка за влизане

...
Да бъде прекратена всякаква работа по техническата подготовка за влизане
Коментари Харесай

„Възраждане“ пак скочи срещу еврото – иска прекратяване на подготовката за еврозоната

Да бъде прекъсната всякаква работа по техническата подготовка за влизане на България в еврозоната. Това желаеха депутати от „ Възраждане “.,,Ако има стъпки в тази посока, те би трябвало да бъдат осъществени след провеждането на референдума “, съобщи Деян Николов от партията на Костадинов.

По думите му събраните подписи за иницииране на допитване по тематиката са над 600 хиляди и към този момент са вкарани за инспекция в „ Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “.

Според Николов към този момент повече от година Министерството на финансите не дава разбор за възможните изгоди и вреди за страната ни от приемането на еврото. „ В същото време подмолно продължава работата по вкарване на България в еврозоната, в случай, че на процедура към този момент няма решение на Народното събрание, тъй като то беше годно при условия, че България ще влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година Към днешна дата всевъзможни стъпки в тази посока са „ без да пита “ от страна на Министерството на финансите и служебното държавно управление като орган, който подкрепя този развой “, разяснява той.  Още във видеото:

Етикети: ВъзражданеевроЕврозона
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР