да бъде отменен още от 1 март, а не от

...
да бъде отменен още от 1 март, а не от
Коментари Харесай

КНСБ вече не вижда защо мораториумът да не отпадне още от март

да бъде анулиран още от 1 март, а не от 1 април. За това упорства президентът на КНСБ Пламен Димитров, оповестява БНР.

Той напомни, че министър председателят е заречен, че мораториумът може да бъде свален и по-рано.

Димитров изрази вяра, че откакто и нови комисари, както и нови шефове на " Булгаргаз " и на БЕХ, " да се постави на масата, какво може да се направи, с цел да се озапти нарастването на цените за бита ".

Той не вижда за какво мораториумът би трябвало да стои до 1 април , защото това съгласно него основава голямо напрежение в доста системи - мрежовите оператори ЕСО и ЕРП-тата и така нататък
 Мораториумът може да падне преди крайния период, счита Минчев
Мораториумът може да падне преди крайния период, счита Минчев

Още във вторник ще е явен новият състав на КЕВР

Според КНСБ за идващия отоплителен сезон би трябвало да бъде подсилен обсегът на хората, които получават енергийни помощи.

Димитров напомни, че по данни на Евростат повече от два милиона български семейства не могат да поддържат жилищата си задоволително топли, а сега едвам 15% от тях са на енергийно подкрепяне. Трябвало да бъде увеличена и сумата най-малко с инфлацията.

Той уточни, че по калкулации на синдиката единствено в случай че се удвоят фамилиите и лицата при опазване на размера, трябват 140 млн. лв.., до момента в който в случай че се преизчисли и размерът на помощите, евентуално ще са нужни още 20-30 млн. лева - нещо, което по негови думи не е непостижимо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР