Да бъде обкръжена Русия е трудна задача, но около нея

...
Да бъде обкръжена Русия е трудна задача, но около нея
Коментари Харесай

Владимир Путин за отношенията на Русия със Запада, Китай и Беларус

Да бъде обкръжена Русия е сложна задача, само че към нея се появяват все нови задгранични военни бази. Това съобщи през днешния ден на годишната си конференция съветският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

" Навсякъде към нас има бази, истина е. На изток, на юг, на север също слагат нови оръжейни системи, по море. На запад още повече (...) Но да бъде обкръжена територия като нашата е сложна задача. Макар че модерните средства несъмнено дават опция да се мисли за това ", сподели той, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Съединени американски щати са обкръжили Русия с военни бази и непрекъснато ускоряват нервността край съветските граници.

Постоянният напън на Запада върху Русия може да се изясни единствено с това, че западните страни я считат за прекомерно огромна даже след разпадането на Съветския съюз. Защото самите европейски страни са се трансформирали в дребни страни, продължи Путин.

Русия бе безочливо излъгана през 90-те с обещания НАТО да не се придвижва в източна посока, акцентира съветският държавен глава. " Нито един инч на изток, ни споделиха през 90-те. И какво? Метнаха ни. Просто безочливо ни излъгаха - пет талази разширение на НАТО. И в този момент към този момент в Румъния и Полша се появяват съответни системи ", сподели той.

Русия и Китай развиват съдействие в сигурността, разработвайки взаимно високотехнологични оръжия. Развива се и двустранното съдействие сред въоръжените сили, в това число посредством взаимни учения и взаимно наблюдаване по море и във въздуха, означи Путин във връзка руско-китайското " безусловно всеобхватно партньорство от стратегически темперамент ".

Единна валута в Русия и Беларус е нещо допустимо, само че преди този момент би трябвало да се синхронизират стопанските системи на двете страни, уточни съветският водач. " Ето, градим Съюзна страна (между Беларус и Русия). Нивото на интеграция сред нас към момента е надалеч по-ниско от равнището на интеграция в Евросъюза. Да не приказвам пък за единна валута, за Бога, това може би е въпрос на бъдещето, в случай че съответните ни стопански служби се спогодят някак по въпроса ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР