Да бъде журналист е нейната сбъдната детска мечта. Това сподели

...
Да бъде журналист е нейната сбъдната детска мечта. Това сподели
Коментари Харесай

Мис България 2004 с любопитно признание: Не помня какво стана

Да бъде публицист е нейната сбъдната детска фантазия. Това показа спортната журналистка Гергана Гунчева в ефира на bTV. За водещата с изумрудените очи спортната публицистика носи невероятен адреналин от прекарването на всеки миг, само че е и чест да отразяваш изявите на персони, които са образец по какъв начин човек постоянно би трябвало да се бори. Гери е родена в семейство на спортисти - татко ѝ е някогашен национал по волейбол, а майка ѝ е треньор по художествена гимнастика. Като дете и тя минава през тежките тренировки на грациите.

" Много са разнообразни като характери. Баща ми е много по-спокоен, по-балансиран, по-уравновесен, до момента в който майка ми е по-експлозивна, въпреки всичко художествената гимнастика е спорт, в който те претърпяват всичко и страстите са мощни. Изключително строга е била с мен на моменти, дисциплинира ме задоволително добре, изискваща е ", признава Гунчева.

" Бях на 5 или на 6, когато ме записа да упражнявам художествена гимнастика. Не тъй като щях да ставам велика гимнастичка. Като един експерт, тя имаше погледа от първия път, че от мен няма да стане националка. Но беше поради това да подкрепям фигура, да упражнявам, да съм заета, да не се занимавам с други неща. Тренирах до 7 клас, била съм 12 или 13-годишна. Тренирах като същински играч - по два пъти дневно. В гимнастиката няма значение дали си се насочил към това да станеш експерт или не, там всички упражняват на цялостни обороти. Тези, които ще стават експерти, упражняват даже повече от останалите ", прибавя още тя.

" Харесваше ми до едно време. После обаче стартира леко да ми тежи. Исках да си имам детството. Исках да си имам времето със съучениците ми, а го нямах. Когато трябваше да предпочитам дали да упражнявам или да изучавам, избрах да изучавам. Има хора, при които спортът им се отблагодарява и отплаща, само че при мен нямаше да стане ", съобщи спортната журналистка.

На 15 години печели кастинг за модели и става едно от най-търсените лица на стилния подиум.

" Аз в никакъв случай не съм желала да бъда модел. Детската ми фантазия беше да стана публицист и да се занимавам с телевизия... Имаше курсове по какъв начин да вървиш, по какъв начин да позираш, съпътстващи старта на моделската кариера. Беше ми доста забавно. За едно младо момиче е прелестно занятие - чувстваш се добре, научаваш нови неща, научаваш се да споделяш с хора в една по-особена среда ", съобщи Гунчева.

През 2004 година тя сграбчва купата Мис България, само че споделя, че няма спомен от моментите след оповестяването ѝ за победител.

" Имам бели петна. Аз не помня в действителност. При мен, когато има доста мощна страст, може би по същия метод беше, когато се раждаха децата ми, не помня какво стана. Помня единствено, че си чух името и нищо след това. Все едно съм била под дълбока анестезия ", прибавя Гери.

" Отдавна съм привикнала да пребивавам с тежестта на короната, както клиширано се показват хората. В някакъв интервал ми създаваше проблем, до момента в който не знаех тъкмо по какъв начин да менажирам това чувство да е огромно вниманието към мен, хората да имат някакви упования, неведнъж да ме подценяват.

Масово считат, че девойките, които се явяват на такива състезания нямат необикновен мисловен багаж. Харесва ми, когато след това някой е сюрпризиран прелестно. Може и да е неприятно, само че това към този момент е друга тематика ", споделя тя.

Преди 13 години огромната фантазия на Гунчева става действителност. Оттогава е състезателен публицист. С едно от най-дългогодишните лица на медията - Петър Бакърджиев, имат две деца - Самуил и Максим.

" Към спортната публицистика ме притегли това, че съм отраснала в тази среда и се усещам удобно в нея. Спортната публицистика дава един адреналин, който никой различен не дава. Да се занимаваш със спорт е доста друго. Всеки път преживяваш отначало нещо. Всеки път е толкоз хубаво - искаш да си там и се вълнуваш, преживяваш или пък страдаш.

Всички в спорта, изключително великите персони, са образец освен за децата, а и за всички нас - за това по какъв начин не би трябвало да се отхвърляме, по какъв начин би трябвало да се борим. Някои от тях имат безчовечен предели. Чета автобиографии на спортисти и всякога се въодушевявам от ден на ден и повече ", споделя Гунчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР