Да бъдат разписани повече правомощия на местната власт между първо

...
Да бъдат разписани повече правомощия на местната власт между първо
Коментари Харесай

Цветанов се обяви за повече правомощия на местната власт за действия по защита от шума

Да бъдат написани повече пълномощия на локалната власт сред първо и второ четене на Закона за отбрана от шума и да се търси доближаване на позициите в Народното събрание, прикани ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на двудневна обиколка в област Благоевград.

Този законопроект беше импортиран от Министерски съвет и целият кабинет го е дал своя вот единомислещо преди да влезе в Народното събрание, напомни Цветанов.  Намирането на баланс би трябвало да се търси сред първо и второ четене  в Народно събрание, а не в спор сред министрите.

„ Трябва фактически да се откри този баланс и този консенсус, който, както да подсигурява спокойствието, само че също по този начин да дадем опция и на тези, които са по-млади да могат фактически да си отпочиват по метод, по който те възприемат почивките - в границите на закона, несъмнено, тъй като ние не можем да превърнем в една тишина нашите курорти “, сподели той.

Според  Цветанов в закона би трябвало да бъдат написани текстове, даващи пълномощия на локалните управляващи дружно с туристическия отрасъл да решат какъв режим за отбрана от шума да наложат.

„ В някои от курортите да се разреши до 12.00 часа, с един час удължение, и това да бъде от компетентността на локалната власт. Местната власт би трябвало да играе доста по значима роля във взимането на тези решения “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР