Да бъдат поставени поне още четири обемни надписа Варна до

...
Да бъдат поставени поне още четири обемни надписа Варна до
Коментари Харесай

Възраждане искат община Варна да плати още поне 4 надписа Варна в града

Да бъдат сложени най-малко още четири обемни надписа " Варна " до 1 април 2023 година

За това упорстват общинските съветници от " Възраждане " в свое предложение до кмета Иван Портних, ръководителя на комисията по духовно развиване и просвета в Общинския съвет Мария Тодорова и директорката на дирекция " Култура и духовно развиване " Антония Йовчева.

По думите им монтирането им е било планувано, само че се бави.

В предлагането си те показват още, че разноските за разработване и монтиране на надписите са заложени в бюджета за 2022 година, като е позволено авансово осъществяване.

Като претекст за настояването си те показват, че все още надписите с името на града на латиница са повече от единствения надпис " Варна " на кирилица.

Moreto.net напомня, че след предложение на " Възраждане " в навечерието на 24 май бе подложен надпис " Варна " при започване на пешеходната зона до Окръжния съд. Автор на плана е съветският дизайнер от Москва Армен Шаумян.

Обектът съставлява структура с двулицев надпис на кирилица, като от едната страна дизайнерът е проектирал места за сядане, а от другата – за цветя. Цветовата комбинация и шрифтът припомнят фестивални флагове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР