Да бъдат освободени от плащане на такса смет фирмите, които

...
Да бъдат освободени от плащане на такса смет фирмите, които
Коментари Харесай

Без такса смет и в настоящия локдаун предлагат съветниците на БСП в Казанлък 

Да бъдат освободени от заплащане на такса боклук компаниите, които в резултат на сегашния локдаун са прекратили своята активност в община Казанлък за интервала от 27 ноември до 21 декември. Това предложение са внесли в Общински съвет - Казанлък,  съветниците Българска социалистическа партия Лява България.
 „ На последната сесия по предложение на Българска социалистическа партия бе гласувано компаниите да не заплащат такса битови боклуци, принудени да преустановят работа от 13  март до 13 май. Още повече, че в този ексклузивен интервал доста обекти бяха затворени и не осъществиха доходи, респективно не генерираха боклуци. Винаги би трябвало да се водим от социално-икономическата търпимост, когато се приказва за такси и налози “, разяснява гласуваното решение Пламен Караджов, ръководител на групата на левицата в локалния парламент. По думите му в новия план на Българска социалистическа партия се упорства компаниите наематели на общинска благосъстоятелност (ресторанти, питейни заведения, тротоарно право, спортни клубове, клубове за занимания с деца и др.) да се освободят от наем и тротоарни такси, защото са възпрепятствани да правят активност до 21 декември.
" Предложили сме мостри на декларация и заявление и сме показали съответен ред за освобождение от възнаграждение на таксата за битови боклуци за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за времето на новия локдаун. Ако това се одобри от локалния парламент на идващото съвещание, ще е належащо в период до 29 декември заинтригуваните лица да подадат  в Община Казанлък заявление за освобождение от такса боклук, следвано от утвърждение от страна на общинската администрация и преизчисляване на дължимата сума. “, изясни Караджов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР