Д-р Валентин Янев„Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо

...
Д-р Валентин Янев„Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо
Коментари Харесай

Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо робство

Д-р Валентин Янев

„ Проклета бъди страна! Родена си единствено за непознато робство”
Султан Абдул Хамид

Милиони по света са сюрпризирани и изумени от пълномащабната война подхваната от Путин в Украйна. Аз съм учуден обаче от размера на русофилството и путофилството в нашата страна. Изглежда то е по-голямо, в сравнение с в самата Русия. В дни, когато следим по какъв начин съветската военна машина прегазва украинските градове трансформирайки ги в руини! Заличава жилищни квартали, лечебни заведения, детски градини,заводи, летища, магазини, електроцентрали, водопроводи, електропроводи и цялостната конструкция за живот на обитаемоте места, трансформирайки милиони украинци в бежанци от личната им земя, в България неизброимо голям брой русофили потриват тайничко ръце и предостатъчно мълвят: - „ Получават си заслуженото тези американци и украинци. Та какво, НАТО до границите на Русия ли да стигне? Този Байдън ще подпали 3-та международна война! Тези бандеровци 8 години избиват спокойно съветско население в Донбас, е в този момент си получават заслуженото. Това са фашисти, нацисти и Путин би трябвало да ги почисти. Този Зеленовски да се маха и да застане отпред на страната им някой различен, рационален с цел да спрат руснаците с военната намеса. Този Запад докога ще се бърка в работите на Русия и вижте какви пакости направиха американците по света.”

Значи на всички места по света Русия била освободителка, и в Афганистан, и в Чечня, и в Грузия, и в Казахстан, и в този момент в Украйна. Да не приказваме, че по времето на социализма тя „ освобождаваше “ и непослушните унгарци. „ Освобождаваше “ и Чехословакия с обединените сили на Варшавския контракт. Постара се да „ освободи “ дори и Титова Югославия по времето на Инфорбюро, само че нещо не се получи тогава.

За нашите русофили Русия продължава да си бъде Освободителката на България от турско иго и безконечната другарка и настойничка на българските славяни, християни и прочие. Това е страната на справедливия комунизъм, който още веднъж Съюз на съветските социалистически републики безкористно го придвижи на българска земя през 1944 година. За българските русофили Русия е притежател на най-благородните, обективни, напредничави, велики обществени хрумвания, които рано или късно ще бъдат наложени на всички нации по света. Както се споделяше в един анекдот от това време: И като стартира една битка за мир, та камък върху камък не остана - както се случва в този момент в Украйна. Путин твърдо е решил да ги умиротвори и да ги направи неутрални, украинците, най-малко тези, които останат живи от бомбардировките. Та на света нямало друга по-социална страна, по-справедлив строй и по-щастливи хора от тези, които славословят путинофилите! Нашата България е била, е и ще бъде постоянно паралелно с съветските хора и великата им страна. И чудно за какво украинците се съпротивляват толкоз, та колкото по-бързо завърши тази лимитирана военната интервенция с хирургични удари единствено по военни обекти, толкоз по-добре ще е за украинците да стартират да живеят щастливо в една демилитаризирана, денацифицирана и неутрална страна. Ей тези, дето са биели донбаските руснаци, ще ги поизколим, по този начин за наставление.
Не знам дали всички тези хора познават историята на България, Русия, Балканите и Европа? Който е нясно с историята на народите може да си изясни всичко протичащо се в сегашното и може с огромна акуратност да планува бъдещето.

В цялата си история от времето на турското иго до в този момент Руската, след това Съветската и в този момент отново Руската империя е гледала на българския народ като на незначителен народ, тор, която би трябвало да подхранва земята на страната ни, върху която ще се посели великата Рус. Земя, обречена да бъде последователно колонизирана, като предмостие за преодоляване на Проливите.

Във всички съдбоносни за България години и събития, Русия се е изправяла постоянно против нас. Ето ги и образците без да изисквам за пълнота.

•Режим на пълномощията. В продължение на към 2 години и половина от април 1881г до септември 1883 година Търновската Конституция на България е анулирана и са въведени изключителни компетенции, посредством които да ръководи Княз Александър Iви. Това жестоко проявление на правовия ред в страната става с решителното единодушие и присъединяване на Русия. През този интервал в действителност ръководят съветски генерали и съветски ученици, живели и образовали се в Русия., като ген.Ернрот, ген.Соболев, ген.Каулбарс, Теохаров, Агура, Теохаров, княз Хилков и други, като по този метод князът губи надзор върху ръководството и България се трансформира в сходство на губерния, ръководена директно от Руската империя.

•Съединението на България през 1885 година. Русия незабавно се афишира изрично против него и е съорганизатор на две конференции в Цариград за възобновяване на статуквото. На тях тя постоянствува в настояването съединена България да бъде отначало раздлелена и източна Румелия да се върне на Турската империя.

•Сръбско-Българската война през 1885 година. Тя съставлява опит да се възвърне контрактуваното на Берлинският конгрес разпокъсване на България посредством наказателна война, извършена от Сръбското кралство. Руската империя по всякакъв начин поддържа Сърбия, като при започване на бойните дейности издава заповед за евакуиране на всички съветски офицери от командните длъжности които заемат в българската армия като по този начин я „ обезглавява”.

•Балканските войни през 1912-1913 година. Руската империя става основател за основаване на Балканският Съюз, в който ултимативно вкарва и България с заричане за присъединение на поробена Македония към нея. Това се оказва един капан, заложен от Русия, който ни докарва първата национална злополука. Като венец на унижението ни съветският император Николай II изрича своята благодарност и признателност на румънският крал в Кюстенджа за това, че нанася разгром в тил на воюваща България - лицемерен удар, поръчан от същия този съветски император.

•Първата международна война. Руската империя афишира война на България и незабавно на 14 октомври 1915 година съветски кораби и самолети бомбардират Варна. Всъщност най-важното изискване за влизането и във войната на страната на Антантата е задоволено и то е настояването да и се дадат Проливите със наложителния към тях хинтерланд / обслужваща ги територия/, а това включва на практика източна България с пристанищата Бургас и Варна. Ето каква орис ни е чакала при възможна взаимна победа на Руската империя с Антантата в Първата международна война. В Добруджа българите водят война сполучливо с съветските армии на юг, предотвратявайки желанието им да преминат Дунава и овладеят страната ни.

•В интервала сред двете Световни войни. Русия дестабилизира вътрешното положение на Царство България посредством основаване на колона от комунисти, терористи групирани в легални политически партии и синдикати. Руските комунисти са подбудители на терористични актове, атентати, протести и въстания.

•След 9 септември 1944 година. В България е наложена нова социално-обществена система по сходство на практикуваната в Съветския съюз комунистическа система. Под управлението и упътванията на руските „ експерти” е избита интелегенцията на страната ни на брой към 20 000 души. Така се пресича естественото политическо, икономическо и културно развиване на страната, обричайки я на цялостен васалитет по отношение на Съветския Съюз. Това прави вероятен опита на българските комунисти /Пленум на Централен комитет на БКП/ да унищожават съществуването на българската страна като я причислят към Съюз на съветските социалистически републики през 1963 година.

Тези исторически обстоятелства бяха прикривани дълги години и премълчавани в учебниците ни по история. Те не се огласяват и в този момент.

Сега, когато сме надали не в навечерието на Трета международна война, да се намират хора в страната ни, които да поддържат един военнопрестъпник, какъвто се явява Путин и една страна агресор, каквато е Русия по всички критерии за това определение, това е действие сравнимо със пораженческа агитация застрашаваща националната сигурност на страната ни.

Същото предателско държание имаше тази русофилска наслойка и когато се водеше гражданската война западно от нас. Тогава група леви псевдоинтелектуалци направи дори подписка в отбрана на Сърбия против откъсналото се и оповестило самостоятелност Косово. Тогава отново НАТО било отговорно за разпада на западната ни съседка, а не гневния национализъм на сръбските комунисти отпред с Милошевич.

Интересно ми е да видя по какъв начин ще реагират тези наши русофили и сърбомани, в случай че Република Сръбска се отдели от Босна и Херцеговина и разгласи съединяване със Сърбия. Това ще значи война на Балканите. Бих желал да ги видя тогава тези леви интелектуалци под какво ще се подписват тогава. Можеби за възобновяване на Югославия, за окупирането на Македония, за асимилирането на българите в Западните Покрайнини, за допитване измежду шопите ни те сърби ли са или българи. Все забавни въпроси.
А какво да кажем за огромната съветска военна база край Ниш, маскирана като център за битка с естествени бедствия.

Съвсем скоро Русия разгласи, кои страни са противников. В дългия лист на посочените е и нашата страна. Сърбия несъмнено е в групата на другарските страни и съдружници на путинова Русия. Значи при избрани условия ще бъдем подложени на военни удари, по този начин както съветските агресори бомбардират в този момент Украйна. Не е мъчно да се досетим от кое място ще доллетят съветските ракети до нас. Разбира се, че от военния им център за битка с естествените бедствия край Ниш.

Историята обаче си има собствен справедлив ход.

Украйна ще излезе победител в тази война в последна сметка.

Путин към този момент е новото олицетворение на Хитлер.

В Руската федерация ще стартират естествени процеси на разпад.

Не храня обаче никаква вяра, че русофилите, путинофилите и сърбоманите в нашата страна ще намалеят. Така е, когато интелектуалният хайлайф на нацията е бил погубен през далечната 1944 година, а по-късно образованието и пропагандата е формирала в съзнанието на няколко генерации българи облика на идеалният идеален болшевик, интернационалист, народен нихилист, безбожник, антимонархист и прочие.

Когато турският султан Абдул Хамид схваща, че в центъра на София е посечен най-великият български общественик след освобождението ни от турско робство- Стефан Стамболов, той има доблестта и прозорливостта да възкликне горко:

„ Проклета бъди страна! Родена си единствено за непознато иго.”

Когато виждам, слушам и диспутирам с орляци русофили и путинофили кой е агресора и кой жертвата в тази жестока война, ми иде да извикам обезверено изреченото от турския султан!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР