Д-р Радка Масларска е завършила медицина през 1986 г. Има

...
Д-р Радка Масларска е завършила медицина през 1986 г. Има
Коментари Харесай

Д-р Масларска обясни как да се грижим за здравето на бебето

Д-р Радка Масларска е приключила медицина през 1986 година Има специалности по педиатрия и неонатология. През 2006 година приключва здравен мениджмънт. Преминала е курсове по трансфонтанелна и абдоминална ехография.

Има повече от 25 години стаж като неонатолог, насъбран в Клиниките по неонатология на Университетска болница в Плевен и Университетската детска болница в София. В болница “Токуда”-София е от основаването й. Научният интерес на доктор Масларска е в областта на интензивната терапия, кардио-пулмоналната акомодация и късното следене на рискови и високорискови новородени деца. Има редица изявления и участия у нас и в чужбина в неонатологични конгреси.

- Д-р Масларска, за какво се постанова здравото новородено да бъде изследвано?

- Здравото дете е добре да бъде изследвано, тъй като огромна част от болесттите не са “видими”. Ултразвуковите проучвания са безвредни за децата, няма лъчево натоварване, няма болежка. Ако се открие отклоняване, детето би трябвало да се следи. Изследването може да се повтори няколко пъти - толкоз, колкото е нужно, без риск. Ранната профилактика и лекуване предотвратяват по-сериозни затруднения. Например, при ехография на тазобедрени стави, която е добре да бъде направена след раждането или най-късно до края на първия месец, се предотвратяват положения, които водят до дисплазия и луксация на ставата.

Цялото изявление,четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР