Д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен директор на Националния Борд по Туризъм,

...
Д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен директор на Националния Борд по Туризъм,
Коментари Харесай

Професионално признание за д-р Полина Карастоянова

Д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен шеф на Националния Борд по Туризъм, бе определена за представител на България в новосъздадената експертна група към Европейската комисия „ Together for EU Tourism –T4T “DG GROW, която е с мандат за работа от 3 години. Мисията на експертната група е да подкрепи туризма в прехода към зелена и цифрова промяна и възстановяване на устойчивостта на туристическата екоксистема.

На 22 Юни 2023 година, бе формалното основаване, а първото съвещание се председателствашe от Kerstin Jorna, Генерален шеф на DG GROW, и гласоподава утвърждението за работа в три подгрупи: Зелена промяна, Дигитална промяна и Устойчива промяна.
-->
Д-р Карастоянова бе определена да взе участие в подгрупа Зелена промяна, чията съществена активност ще е да създава и предлага на DG GROW политически начинания, подпомагащи по-лесното прекосяване на туризма през зелената промяна, да обезпечава съдействие и съгласуваност с членовете на EU при имплементиране на признатите от Комисията законовимерки, дейности, стратегии и политики, отнасящи се до зелената промяна натуристическите екосистеми, да спомага за обмяната на положителните практики и следене на нужните дейности в Европейския проект за туризма 2030, свързани със зелената промяна.

Сред членовете на експертната група са изтъкнати специалисти и водачи в туристическата промишленост на Европа, представители на организации като HOTREC, UNWTO, TUI и други.

Следващото работно съвещание на работната група ще се организира на 11 Септември 2023 година в Брюксел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР