Д-р Огнян Пелов е интересен човек. Роден на 9 август

...
Д-р Огнян Пелов е интересен човек. Роден на 9 август
Коментари Харесай

Д-р Огнян Пелов: Вместо да ядете сладко, кръшкайте веднъж седмично!

Д-р Огнян Пелов е забавен човек. Роден на 9 август 1960 година в гр. Бяла Слатина в семейство на лекари. През 1984 година той приключва медицина и стартира да практикува акушерство и гинекология в родния си град (до 1990 г). Следва образование в “University of Stellenbosch ” – Южна Африка, работи в “Еdendale Hospital ” – Pietermaritzburg и Университетската болница “Тygerberg Hospital – Cape Town ” (хирургия).

Става очевидец на първите свободни избори в Южна Африка през 1994 година в “Khayelitsha Hospital – Cape Town ”, където прави сполучливо първата си сърдечна интервенция, последвана от редица избавени животи в травматологията на “Тygerberg Hospital ”. Независимо от обещаващото бъдеще в ЮАР доктор Пелов последва огромната си фантазия и отпътува за снежна Канада през 1998 година

Той е разпален фен на кучета, а любовта на живота му са надпреварите с кучешки впрягове. В суровите условия на северните територии, до момента в който упражнява докторската си специалност, доктор Пелов съумява да завоюва уважението на Великия водач на народа Кри (най-разпространеният индиански народ на американските континенти) – доктор Сидни Гарик, като печели не едно и две шампионати. Богатият лекарски опит в стандартната медицина, познанията на националните традиции и билколечение на индианския народ Кри и преди всичко поклонението пред българската национална медицина са в основата на “D-r Pellov’s Solution ” – система за лекуване на редица заболявания, които са се трансформирали в зараза през последните десетилетия в Америка, а в последно време и у нас. Създадената от доктор Пелов система въз основата на функционалната медицина взема решение проблеми като затлъстяване, хипертония, диабет, атеросклероза, депресивни положения и други

Репортерът на БНР Ваня Славова се среща с него по време на семинар за здравословния живот във Варна.

Вижте какво показа доктор Пелов:

– Д-р Пелов, кажете кои са най-важните стъпки към новото тяло?

– Наколко са:

1. Обективна и субективна оценка и взeмане на решение: Погледни какво споделя кантарът и дали ти харесва. Ако това, което виждаш не ти подхожда, задай си идващия въпрос.Когато се погледна в огледалото удовлетворен ли съм? Ако ти е омръзнало да си неудовлетворен от себе си, мини към идващия въпрос. Колко време и старания съм подготвен да отделя за решаването на казуса? Ако отговорът е 15 мин. дневно, продължи към идната стъпка: взимане на решение и сформиране на проект за деяние. Ако не си подготвен, по-добре не започвай!

2. Започни с медицински проучвания, кръвно налягане и кръвна захар. Довери се на фамилния си доктор, тъй като той би трябвало да е осведомен със здравословното ти положение.

3. Образовай се.

Препоръчвам международни престижи като лекар Марк Хайман, лекар Дийпак Чопра, професор Неумивакин – докторът на съветските космонавти. 4. Освободи се от клишетата, натрапени ти рекламите. Важно е да се освободиш от изкушението на рекламираните решения, които имат за цел да ти вземат парите. Примери за такива клишета са остарялата хранителната пирамида, безкрайните тренировки, това че мазнините са причина за напълняване… 5. Започни да лекуваш повода, а не признаците. Функционалната медицина е научно обоснована дисциплинираност и от ден на ден международни престижи признават, че стандартната медицина е мощно обвързана към облагите на фармацефтичната промишленост.

6. Пиенето на вода е от голямо значение за това по какъв начин работи тялото ти. Но въпросът не е единствено в известното разбиране какъв брой вода би трябвало да изпиваме дневно (защото това е строго характерно за всеки обособен организъм), а това дали да се пие преди, след или по време на ястие. И най-много дали тази вода е „ жива “ или „ мъртва “. В българското национално творчество има доста мъдрост, а работата ми с индианците Крии ме научиха на това да почитам знания на дедите за това по какъв начин да живеем здрави и щастливи. Същото нещо, само че към този момент научно обосновано е потвърдено от професор Неумивакин.

7. Храната – лекарство или отрова? Стомашно-чревният тракт е най-важният за нашето физическо оцеляване, положително здраве и добър външен тип. Най-големите вредители за здравето на човечеството и унищожители на естествената ни среда са ГМО, пестициди, хербициди и антибиотици. Изводът е: да се върнем към себе си, към природата, към същността си. ГМО, пестициди, оцветители, овкусители, Е-та, консерванти, замразители, антибиотици – това евсичко, което ни отдалечава от естественото и непосредствено ни трови. Стотици хиляди години на организмът ни не му се е налагало да се пази от такива агресори като ГМО и химии, с които се бомбардираме всекидневно, с помощта на нападателната реклама и навлезлите в главите ни клишета.

– Д-р Пелов, бихте ли споделили главните правила във вашия режим на хранене?

– Първо да уточним, че проблемите ни се дължат на досегашния ни метод на живот. Ако някой си фантазира, че ще се оправи, ще оздравее или ще отслабне, без да промени стила си на живот, доста се лъже. Аз персонално предлагам да се употребява мазно и месо – несъмнено, в рационални граници. Месото би трябвало да не е повече от 25% от количеството призната храна. Мазнината не подвига холестерола и не те прави пълен, какъвто мит има! От растителните мазнини единствените потребни са зехтинът, кокосовото масло, орехово, бадемово масло, както и от гроздови семки. Също по този начин потребни са кравето масло и свинската мехлем без консерванти. Слънчогледовото и соевото олио са нездравословни, а за маргарините въобще няма какво да приказваме. Ние не сме основани да ядем неща, които са се появили през последните 100 година, каквито са растителните масла. Иначе от месата предлагам свинско, пилешко, единствено в случай че е домашно. Пилешкото от магазина е цялостно с всевъзможни нездравословни и рискови съставки.

Въобще човек би трябвало да си носи очилата, да чете етикетите и да не купува нищо, на което написа неразбираеми за него неща. Най-добре да се търси продукция от дребни производители. Пакетираните храни в лъскави опаковки и саламите тотално би трябвало да се изключат от менюто ни. Кисело мляко може да се употребява единствено в случай че е пълномаслено, с цел да отслабнете. Всичко, което е нискомаслено, е с добавена захар. Задължително обаче търсете кисело мляко домашно произвеждане. Това важи и за сиренето и кашкавала. Не е добре да се пие краве прясно мляко, тъй като има доста лактоза в него. Изобщо моите рекомендации се основават на обичайното хранене на българския селяндур. Постепенно хората стартират да се връщат към корените си. По мое време кравето масло беше оповестено за доста нездравословно и се предлагаше да се употребява маргаринът като негов добър заместител. Той е по-евтин, само че кое е по-важно – да живееш добре или да боледуваш и да пиеш медикаменти? По принцип генетично таванът на човешкия живот е към 120 година Този режим на живот го предлагам не толкоз поради отслабването, а поради оздравяването. Защото, когато човек оздравее, тогава отслабва. Резултатът идва доста бързо – мои пациентки за 7-8 месеца отслабват с по 40 кг.

Имам още един съвет – като желаете да отслабнете, кръшкайте най-малко един път седмично, прибавя медика.

Инфо: dunavmost

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР