Д-р Любомир КановСтава дума за мутанти. Да, ще използвам този

...
Д-р Любомир КановСтава дума за мутанти. Да, ще използвам този
Коментари Харесай

Мутантите отмъстители - реваншът на комунистите

Д-р Любомир Канов

Става дума за мутанти. Да, ще употребявам този термин за определение на една особена подгрупа от човеци, които се родиха във времената след привидното сриване на комунизма. Някои ги нарекоха мутри. Но, всъщност тази антропологична вариация на индивида беше

подбудена, насърчена и пусната да безчинства

измежду хората точно от диригентите на Прехода от Държавна сигурност. Тези антропоиди бяха спортните фрагменти, бияческите отряди на някогашната власт, която преди официално да сдаде властта ги развърза, въоръжи и направи безнаказани на мястото на разградените правосъдни и правоохранителни органи на страната. Те се трансфораха в “охранителните органи ” в съзнателно разградената безконтролност на този “Преход ” на мястото на предходните тоталитарни публични опресори. Те правиха репресията над прохождащият частен бранш и рекета против всяка самостоятелна самодейност за бизнес, т.е. продължиха битката “срещу капитализма ” с нови средства. Така се трансфораха в

отмъстителите на АБПФК*,

реваншът на комунистите, които убедиха в последна сметка една значима част от народонаселението, че “при Бай Тошо не беше неприятно ”, спрямо бияческата “демокрация ”.

Биячът стана Законът. Мнозина от тях бяха борци и силови спортисти, “силоваки ”, както биха ги нарекли техните постсъветски ментори и братя. Към тях се причислиха цяло потомство имитатори, постоянни гости на залите за фитнес, наблягащи на мускулната маса и увеличение на вратната обиколка. Напоследък, вместо златните ланци и вериги украсиха телесата си с татуси. Мутантите развиха своя обособена просвета и “професиите ” им неизбежно гравитираха към “охранителни ” организации, чалготеки, разпространяване на дрога и проституция. Те развиха своя ъндъграунд измежду полицията, съда, адвокатурата, локалната прокуратура, с която взаимно си правеха услуги и се протектираха. Те пребиваха и от време на време убиваха, безчинстваха, вилнееха и с упойване се подрусваха в чалга ритмите на своето девиантно държание, без боязън от закон или наказване. Такова липсваше. Поради това, те станаха десетки хиляди по цялата страна и дадоха образец на идващото потомство имитатори измежду най-младите, най-необразованите и най-податливи към принуждение и елементарен живот, които да запълнят редиците на престъпния разгул.

Мутантите станаха норма

Докато призваните да възстановяват страната се борят на живот и гибел по какъв начин да разделят прокурорската от съдийската гилдия.
Ave Mutant, morituri te salutant!

*Активни борци срещу фашизма и капитализма
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР