Д-р Хенри Кисинджър почина днес в дома си в Кънектикът

...
Д-р Хенри Кисинджър почина днес в дома си в Кънектикът
Коментари Харесай

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър почина на 100 години

" Д-р Хенри Кисинджър умря през днешния ден в дома си в Кънектикът <...>. Кисинджър остави брачна половинка - Нанси Магинес Кисинджър, с която са били дружно близо 50 години ", се споделя в изказването.

Причините за гибелта му не се прецизират.

„ Считан за един от най-великите държавници на Америка, доктор Кисинджър постоянно съветва американски президенти на двете политически партии и голям брой задгранични водачи, откогато напусна държавната работа през 1977 година “, се споделя в изказването.

Медиите назовават ​​Кисинджър " популярен занаятчия на дипломацията ", " международен съветник " и " гуру на външната политика ". Анкета на списание Foreign Policy от 2015 година го дефинира като най-ефективния държавен секретар на Съединени американски щати за последните 50 години. Наследството му обаче е нееднозначно. Работата му като консултант по националната сигурност и държавен секретар беше подложена на критика както от либерали и пацифисти, по този начин и от дясното крило на американските политически сили.

Правозащитници упрекнаха Кисинджър за присъединяване в репресиите в няколко страни от Латинска Америка, които се разпростряха след идването на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР