Д-р Георгиев, коя е най-честата причина, поради която пациентите пристъпват

...
Д-р Георгиев, коя е най-честата причина, поради която пациентите пристъпват
Коментари Харесай

Д-р Георги Георгиев пред „Труд“: Лазерът е незаменим в лечението на увеличена простата

Д-р Георгиев, коя е най-честата причина, заради която пациентите пристъпват прага на кабинета ви в Хил клиник?
– Огромен дял от пациентите ми са мъже с доброкачествено увеличена простатна жлеза, които търсят облекчение. Симптомите, които провокира ДПХ мощно повлияват качеството на живот – сънят е неведнъж преустановяван, денем честите позиви за уриниране, напрежението, възприятието за донякъде изпразнен пикочен мехур основават редица неудобства. С течение на времето се следи уплътняване на стените на пикочния мехур и понижаване на потенциала за съдържимост на урина, както и други повреди на органи от пикочо-половата система. Българските мъже имат доверие в клиниката, с времето сме построили име на експерти, а Зеленият лазер, с който работим е прочут съвсем на всеки мъж над 50.

– Известни сте със Зеления лазер, за какво точно той е пожеланият способ за лекуване на увеличената простата?
– Преимуществата на лазерната урология са явни – безкръвност, експедитивност и успеваемост. Много мъже отхвърлят да бъдат оперирани по старите способи, търсят съвременно и безкръвно лекуване, търсят непрестанно изцеление на простатата си.  Отстраняването на жлезата става без прорез, на практика без кръвозагуба, подсигуряваме оптимално бързо възобновяване. Друга основна причина е, че на практика можем да отстраним всяка жлеза, без значение от размера й. Имали сме редица случаи на 200 и 300 грамови простати, които Зеленият лазер съумява да в профил без риск за здравето на пациента. Не се постанова цялостна анестезия, а това е значимо за мъже, които имат съпътстващи болести на сърдечно-съдовата система или диабет. Последно, само че не и по значителност е обстоятелството, че лазерната хирургия е нервосъхраняваща, т.е. не се нарушават контитенцията (волевото задържане на урина) и половите благоприятни условия на пациента.

– Какво може да аргументи нелекуваната в точния момент увеличена простата?
– Най-често срещаните затруднения провокира остатъчната урина в пикочния мехур, която предизвиква хранични възпаления и формиране на камъни. Лечението е скъпо, дълготрайно, а в това време мъжът изпитва сериозен дискомфорт. След време, в случай че не бъде отстранена жлезата, казусът още веднъж се появява. При някои пациенти се следи хематурия – следи от кръв в урината или спермата. Състоянието постанова да се съветват неотложно с уролог. Случва се струята да намалее доста или даже да спре. Тогава се постанова незабавно слагане на катетър. Понякога затруденоно уриниране при доброкачествената простатна хиперплазия може да докара даже до увреждане на бъбреците. Въпреки, че мъжете одобряват признаците на болестта като част от неудобствата на остаряването, би трябвало не да търпят, а да потърсят помощ от експерт. Навреме лекуваната простата може да спести много премеждия в бъдеще.

– Кога да се обърне към Вас мъжа с уринарни проблеми?
– Препоръчвам на всеки мъж, навършил 50 годишно да посещава своя уролог и то в болнично заведение, което разполага с съвременна диагностична техника и лаборатория, да бъде изработен PSA туморен маркер. До края на м. юли в Хил клиник афишира месец за профилактика на простатата и цената на цялостен пакет обзор и проучвания ще е една 25 лева

За повече информация и опазване на час: 02 439 3131 или www.hillclinic.com

Д-р Георги Георгиев e експерт уролог в Хил клиник. През 2003 година приключва компетентност „ Медицина “ във Висш медицински институт – Плевен. Специализира „ Урология “ във ВМИ – Плевен. През май т.г. той изнесе първия в България отчет за клинични резултати от осъществяване на Fusion биопсии на пациенти със подозрение за простатен карцином пред ХII-ия Национален конгрес по урология в Правец. Д-р Георгиев има богат опит при безкръвното лекуване на простатна хиперплазия – направени над 100 лазерни вапоризации на простатна жлеза, направена първа независима енуклеация със Зелен лазер в България. Научните му ползи са свързани със половите разстройства при мъже и лекуване на увеличена простата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР