Д-р е отправил запитване до Европейската комисия дали въведените в

...
Д-р е отправил запитване до Европейската комисия дали въведените в
Коментари Харесай

Андрей Ковачев настоява за общ подход към трудностите при пътуващи между рискови зони

Д-р е отправил питане до Европейската комисия дали въведените в някои европейски страни ограничения за пътуващи сред рискови зони не затрудняват прекалено свободата на придвижване без да способстват за по-високо равнище на отбрана на публичното здраве, оповестиха от пресофиса на евродепутата. Според него бланкетните ограничавания за пасажери сред избраните съгласно европейските критерии като " червени зони “ доста постоянно не вземат поради дали влизането на един човек на територията на дадена държава-членка основава спомагателен риск от разпространяване на вируса, написа.
В някои случаи епидемиологичната конюнктура в страната на идване може да е доста по-тежка от тази в страната на тръгване, въпреки и двете да са категоризирани като „ червени зони “. В този случай не е ясно какво постанова особеното отнасяне на пътуването сред два рискови региона в разнообразни страни и два рискови региона в границите на една страна. Според Ковачев би следвало и в двата случая да няма усложнения на свободното напредване, в случай че не съществува спомагателен риск.
 Андрей Ковачев: В Северна Македония дълго време смятаха, че България им е в забрадка вързана Андрей Ковачев: В Северна Македония дълго време смятаха, че България им е в забрадка вързана
За мен е значимо, че дълго време смятаха, че България им е в забрадка вързана и няма потребност да извършват контракта и няма потребност да има напред...
На 13 октомври страните от Европейски Съюз одобриха рекомендация на Европейската комисия с концепцията да подсигуряват, че националните ограничения за ограничение на свободното придвижване ще бъдат координирани и ясно обявени на ниво Европейски Съюз. Първоначално в отговор на пандемията от COVID-19 всяка страна решаваше самостоятелно по отношение на критериите и ограничаващите ограничения, които постанова на идващи на нейна територия европейски жители. Целта на признатата през октомври рекомендация беше да има по-добра съгласуваност, предвидимост и бистрота за жителите и бизнеса, които разчитат на правото да се движат свободно в границите на Европейски Съюз.
Макар държавите-членки да са свободни да вземат решение какви ограничения да ползват във връзка с пътуващите от рискови зони, те следва да вземат поради разликите в епидемиологичната конюнктура, както и обстановката на личната си територия. Според Ковачев обаче опитът от последните месеци е посочил, че това не се взема поради в задоволителна степен. Затова съгласно него Европейската комисия би трябвало да обмисли спомагателни насоки и рекомендации, които подсигуряват че ограниченията за отбрана на публичното здраве не затрудняват по несъразмерен метод правата на европейските жители. От огромна значимост е също по този начин приемането на правила за взаимно признание при пътешестване сред рискови зони на резултатите от антигенни проби, които дават отговор на минималните условия за сензитивност и специфика, избрани от Комисията и Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР