Д-р Донка Узунова първа научава за размяната. Според нея акушерката,

...
Д-р Донка Узунова първа научава за размяната. Според нея акушерката,
Коментари Харесай

Д-р Донка Узунова е първата, която е научила за размяната на бебетата от ”Шейново”

Д-р Донка Узунова първа научава за размяната. Според нея акушерката, която е изписала и двете деца е с огромен опит, по тази причина към момента няма пояснение по какъв начин се е случило всичко.

Това, което през днешния ден стана ясно е, че едната майка в никакъв случай не е виждала биологичното си дете. Причината е, че е родила със секцио и детето, което по-късно ѝ е било занесено към този момент било размененото.

 

Другата майка за малко е видяла бебето си директно след раждането. От болница " Шейното " обясниха, че по време на всяко раждане се работи по протокол с ясно разказани стъпки, с цел да се избегнат неточности. Ежегодно тези протоколи се ревизират от Агенция " Медицински контрол ".

 

Развръзката стартира в деня, в който едната майка се е усъмнила, че това не е нейното бебе и се обажила в отделението. На промяна е доктор Узунова. Още същата вечер лекарката отива при другата майка, която до този миг не подозира за размяната. Д-р Донка Узунова от Клиника по неонатология в САГБАЛ - " Шейново " сподели, че е открила кои са двете дами и кои са двете деца.

 

Д-р Донка Узунова уточни по Българска национална телевизия, че тя е желала да заяви тази новината на майката, която се е изненадала. Д-р Узунова показва, че родилката " по-скоро изпадна в защитна реакция, както разбирам е реагирала и в този момент като тя си споделя и е уверена, че това е нейното детенце ".

11 бебета са изписани в деня, в който всяка от двете майки излиза от болничното заведение с непознато дете.

доктор Донка Узунова - Клиника по неонатология в САГБАЛ " Шейново ": " Не можем да си го представим по какъв начин е станало. На работа е била опитна колежка със стаж даже малко повече от моя с две специалности, извънредно ерудиран човек ".
Двете родилки са били в разнообразни стаи, още първата минута след раждането на децата се слагат лентички с фабрични номера.

 

Изглежда, че приключването на тази история, с цел да може всяка майка да си върне биологичното дете, ще отнеме доста време, тъй като ще е належащо да се премине през дълга борба в съда. Адвокат Пламен Борисов уточни, че би трябвало да заведат каузи и в случай че другото семейство се съпротивлява, ще бъде мъчно. Борисов е безапелационен: " Такива случаи би трябвало да се позволяват за дни, няма никакво време. Ако желаеме да изправим грешката, не би трябвало тези деца да не престават да построяват персонални връзки с неверните родители ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР