Д-р Джон Ф. Клаузър, един от тримата носители на Нобелова

...
Д-р Джон Ф. Клаузър, един от тримата носители на Нобелова
Коментари Харесай

Джон Ф. Клаузър, Нобелов лауреат по физика, нарича климатичната истерия опасно изкривяване на науката

Д-р Джон Ф. Клаузър, един от тримата носители на Нобелова премия за физика за 2022 година за работа в региона на квантовата компютърна просвета, подлага на критика изказванията за изключителна климатична обстановка.

Клаузър, който дружно с Ален Аспект и Антон Зейлингер е пионер във феномена на „ заплитането “ с вълнуващи последствия в света на квантовата информация и криптиране, твърди, че няма климатична рецесия.

През май Клаузър беше определен за член на борда на шефовете на “Коалиция CO2 ”, група от учени, отдадени на популяризирането на изгодите от въглеродния диоксид и неговата основна роля в околната среда. Групата включва още физикът доктор Уилям Хапър, геологът доктор Грегъри Райтстоун и физикът доктор Ричард Линдзен.

Климатичните истерици настояват, че излъчванията на парникови газове, най-вече CO2, водят до неконтролирано световно стопляне.

„ Популярният облик на изменението на климата отразява рискова корупция в науката, която заплашва световната стопанска система и благосъстоянието на милиарди хора “, сподели Клаузър. „ Погрешните схващания в региона на климатологията метастазираха в всеобща шокираща журналистическа псевдонаука.

И тази „ псевдонаука “ има последици, които надалеч надвишават климатологията.

„ На собствен ред тази псевдонаука се трансформира в изкупителна жертва за необятен набор от други несвързани проблеми. Тя се разпространява и популяризира от едни и същи заблудени бизнес маркетолози, политици, публицисти, държавни организации и еколози “, счита Клаузър.

Клаузър твърди, че „ изключителната климатична обстановка “, за която приказват Ал Гор, Джо Байдън, Джон Кери, Александрия Окасио-Кортес и други, не съществува.

„ Според мен няма същинска климатична рецесия “, сподели той. „ Съществува обаче доста действителен проблем с обезпечаването на порядъчен стандарт на живот за огромна част от популацията на света и свързаната с това енергийна рецесия. Последното е излишно влошено от това, което съгласно мен е сбъркана климатология ”, добавя ученият.

Клаузър изнесе тирада на събитието “Квантова Корея-2023 ” през юни.

Физикът разкритикува Нобеловия комитет за 2021 година за присъждането на премия за създаване на компютърни модели, предопределени да предскажат световното стопляне. Според Клаузър множеството компютърни модели не вземат поради внезапната стабилизация на температурата, която обезпечават облаците.

Съобщава се, че Клаузър е създал собствен личен климатичен модел, който взема поради стабилизиращия резултат на облаците. Според него този регулаторен резултат на отразяващата облачна завивка е петдесет пъти по-силен от всеки затоплящ резултат, породен от CO2.

По-нататък той декларира, че „ Междуправителственият панел по изменение на климата и Националната академия на науките на Съединени американски щати неведнъж са признавали, че резултатите от облаците в действителност съставляват най-голямата неустановеност в техните климатични прогнози. “

Всъщност МПИК съвсем не взема под внимание облаците: „ Междуправителственият панел всвоя обстоен разбор на облаците и тяхното влияние върху климата, изцяло неправилно схваща въздействието на облаците и изцяло пренебрегва този преобладаващ развой на транспорт на сила “, сподели Клаузър.

Въпреки че Клаузър има Нобелова премия, климатичните истерици или подценяват мнението му за изменението на климата, или настояват, че той не е от вида академик, който може да има мнение. Потребителят на “Туитър ” с прякор “Бонус ”, който назовава себе си „ академик “, употребява тъкмо тази тактичност:

„ Д-р Джон Ф. Клаузър няма никакъв опит в науката за климата. Той даже не осъзнава, че противоположната връзка сред облаците е отговор на смяната в температурата, породена от CO2. Връзките му с лобистките групи на производителите на изкопаеми горива единствено демонстрират, че той бърка по въпросите на климата ”.

Доминиращата тактичност на култа към климата е да се пренебрегва Клаузър и неговата рецензия на тяхното политическо (ненаучно) придвижване.

В последна сметка, вместо да се вслушват в това, което споделя, те евентуално ще се опитат да го свържат с „ Големия нефт “ или „ Лобито на изкопаемите горива “. Той и сходните му плашат климатичните истерици, тъй като не се подчиняват. Клаузър е човек, който споделя това, което мисли. И той споделя това с Нобелова премия зад тила си.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР