Д-р Биляна Стояновска е лекар и общински съветник от ВМРО

...
Д-р Биляна Стояновска е лекар и общински съветник от ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО: Трябват крайни мерки срещу мародерите, които правят обири по време на пандемията!

Д-р Биляна Стояновска е доктор и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Козлодуй. Това е безочлив акт и е индикативен за всичко, за което ние от Организацията приказваме от години. А и илюстрира много от последствията, за отбягване на които още преди седмици поискахме от съдружните си сътрудници да бъдат признати избрани ограничения за старт на естественото действие на стопанската система. Гладът в никакъв случай не е добър консултант и заради тази причина ние от Вътрешна македонска революционна организация предложихме пакет от ограничения, които да оказват помощ на потърпевшите от рецесията хора и компании. Част от тях бяха признати, само че и има такива, за които бяхме контрирани, че са неприемливи, написа Inews.

Въпреки съпротивата през днешния ден ние виждаме, че те се вкарват поетапно от Националния действен щаб. Такъв образец е отварянето на откритите елементи на заведенията за хранене при съблюдаване на строги протоколи, написани от специалистите. Предложението от март месец за ваучери за отмора в България на всички обезпечени лица, пенсионери и учащи се към този момент беше изговорено и по телевизионните ефири, даже и от министъра на туризма Николина Ангелкова. Припомняме, че точно наша беше и концепцията за кредитна почивка, за увеличение на мярката от 60:40 на 80:20 за най-засегнатите браншове, за квоти българска продукция в хипермаркетите, за това пазарите да не бъдат затваряни, за помощ за родните аграрни производители и така нататък

Мерки за облекчение положението на кредитополучателите по отношение на изключителното състояние:

1. Промяна в нормативната уредба, която планува падежите на вноските по заемите от банките към семействата и компаниите от засегнатите браншове да бъдат отсрочени със периода на изключителното състояние плюс един месец.

2. Отлагане на заплащането на заеми без лихви за останалите без работа жители във времето на изключително състояние плюс един месец към банки, компании за бързи заеми и организации за събиране на вземания.

Със средствата, с които ще бъде повишен капиталът на ББР, да се подсигуряват отсрочените вноски към банките за заемите на предприятия и семейства. Възможно е нужните средства за това да са повече от плануваните досега 500 млн. лева Източникът на спомагателните средства може да бъде заем от интернационалните пазари или заем за поддръжка на платежния баланс.

Прилагане ограничения от страна на Българска народна банка:

1. Надзорна еластичност във връзка с необслужваните заеми, с цел да се усвоят изгодите от държавни гаранции и възможни мораториуми (ако има такива). Дори и да има забавени заплащания, за избран интервал те да не се броят за такива, в случай че са част от обезпечен портфейл от ББР. Например просрочени заеми, необслужвани 90 дни, сега се афишират за просрочени и банките са длъжни да провизират съответните суми. Същевременно кредитополучателите влизат в Централния кредитен указател като неточни платци и това им блокира по-нататъшно взимане на банков заем. Срокът да се усили от 90 на 180 дни.

2. Оценките на кредитоспособността на получателите на заем да е основана върху информация за дълготрайното им положение до в този момент (на базата на предходна информация) и да не се дава прекомерно огромна тежест на настоящите неподходящи условия.

3. Да не се ползват съществуващи рекомендации (ако има такива), които изискват понижаване на каузи на необслужваните заеми.

Икономически ограничения:

1. Да се подсигурява запазването на икономическа интензивност и паричен оборот в обстановката на сегашния стрес. Да се ускорят заплащания от страна на страната. Да не се бави възобновяване на Данък добавена стойност.

2. Незабавно погашение на всички просрочени отговорности на страната към компании и физически лица.

 

3. Да се пристъпи към поетапно подкрепяне на най-засегнатите въз основата на получената информация, с цел да не се допусне отпадането им от икономическия живот на страната, тяхната маргинализация и експлоадиране на обществено напрежение.

4. В поддръжка на туризма обезпечаване на безвъзмезден ваучер по оперативните стратегии или от финансовата помощ на Европейски Съюз на всеки български жител на стойност 100 лева за прилагане на туристически услуги в страната до края на 2020 година Ваучерът да може да се употребява в хотел или туристическа организация.

5. Подпомагане на посредством даване на безлихвени заеми микро- и дребни предприятия, в това число осигуряващи фамилна претовареност в сектори като туризъм, ресторантьорство, превоз и други

Данъчни ограничения:

1. Отлагане на заплащането на налози и осигуровки за времето на изключителното състояние плюс един месец за фирмите, които са наранени най-силно - заведения за хранене, заведения, хотели, туроператори, магазини в търговски центрове, превоз, театри, кина и други

2. За самонаетите лица и едноличните търговци всички данъчни отговорности да се отсрочат за времето на дейности за изключителното състояние плюс един месец.

3. Правителството да одобри пакет от спомагателни тласъци за вложителите, български и задгранични, които решат да създадат инвестиции в страната след изключителното състояние.

Всъщност ние предложихме и това елитните спортисти да бъдат позволени до самостоятелни тренировки. Това го направи през вчерашния ден нашият народен представител Мария Цветкова. Днес виждаме, че и за това сме били чути и се радваме да го разберем.

Но тези стъпки, дано не се заблуждаваме, няма да спрат вълната от мародерства, на която жертва стана доктор, наш общински консултант. Днес е тя – на следващия ден може да всеки почтен български жител.

В изключително състояние сме. Такива закононарушения би трябвало да се проверяват и гледат от съда в незабавен порядък, точно като най-тежкото закононарушение по съответния състав на Наказателния кодекс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР