Д-р Антъни Фаучи каза във вторник, че му се връщат

...
Д-р Антъни Фаучи каза във вторник, че му се връщат
Коментари Харесай

Фаучи отново с COVID след лечение с Paxlovid

Д-р Антъни Фаучи сподели във вторник, че му се връщат признаците на COVID-19 след приема на Paxlovid, антивирусното хапче на Pfizer против COVID-19. Сделката на Белия дом за пробно лекуване с производителя на медикамента - Pfizer е за над 10,5 милиарда $.
Д-р Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID) и основен медицински консултант на президента Байдън, сподели във вторник, че усеща връщане на признаците на COVID-19 след приема на Paxlovid - антивирусното хапче против COVID-19 на Pfizer, съобщи Bloomberg.

Фаучи даде позитивна проба за COVID-19 на 15 юни, макар че беше четворно имунизиран, като в началото беше обявено, че признаците му са леки. Поради напредналата му възраст - 81 г.- която го излага на висок риск от развиване на затруднения, на Фаучи е бил постановен Paxlovid.

Лекарството, което е направено от композиция от nirmatrelvir и ritonavir, през декември 2021 година получи позволение за незабавна приложимост за лекуване на COVID-19.
„ След като завърших петте дни банкет на Paxlovid, се върнах към негативен резултат при антигенен тест за три следващи дни ", сподели Фаучи в изявление онлайн по време на Глобалния здравен конгрес на Foreign Policy. „ И по-късно на четвъртия ден, единствено с цел да бъда безусловно сигурен, се тествах още веднъж. Тестът беше позитивен ", сподели Фаучи. В рамките на идващия ден той почнал да се усеща „ в действителност зле " и „ доста по-зле, в сравнение с при първото ми вписване на инфекцията " - прибавя той.
СOVID-19 може да се завърне, откакто инфектиран човек е минал през цикъл на лекуване с Paxlovid, съгласно известие от 24 май от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). Според CDC: „ Последните отчети за случаи документират, че някои пациенти с естествен имунен отговор, които са приключили петдневен курс на Paxlovid за лабораторно доказана зараза и са се възстановили, могат да получат рецидив на болестта два до осем дни по-късно, в това число пациенти, които са били имунизирани и/или подсилени. "
Агенцията продължи да предлага пероралното антивирусно лекарство като лекуване макар опцията от рецидиви, напомня Ройтерс. В края на април откриватели от Националния институт по опазване на здравето (NIH) споделиха, че ще проучат какъв брой постоянно се случва рецидив при пациенти, които са минали петдневния курс на лекуване с Paxlovid. „ Това е приоритет ", съобщи доктор Клифърд Лейн, заместник-директор по клинични проучвания в NIAID, пред Bloomberg. 
Още на 17 май политическият коментатор Ким Иверсен пред феновете на „ Rising " на The Hill, съобщи:
„ Оказва се, че лекарството за лекуване Paxolvid, което се създава от Pfizer, има проблем. От Pfizer споделят, че техните данни от действителните приложения сочат, че рецидивите се появяват при по-малко от 1 на 3000 пациенти, само че ние сме чували тази фраза към този момент и по време на пандемията – че нещо е „ извънредно рядко ", като приемане на вируса след имунизиране или случай на миокардит... Оказва се, че тези събития са по-чести, в сравнение с наподобява на пръв взор ".

Иверсен разкритикува Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) за прибързаното утвърждение на медикаменти като Paxlovid, като в същото време се отхвърля публичният достъп до по-стари и постоянно по-евтини лекувания.
През ноември 2021 година държавното управление на Съединени американски щати подписа бизнес договорка с Pfizer на стойност 5,3 милиарда $ за 10 милиона курса на лекуване с пробния антивирусен препарат. През януари държавното управление удвои поръчката си до 20 милиона курса Paxlovid, с което сметката на данъкоплатците в Съединени американски щати доближи 10,6 милиарда $. Два месеца по-късно Байдън разгласи нова самодейност „ Test to Treat “, която разрешава на американците с позитивен тест за COVID-19 в аптека да получат безвъзмездни антивирусни хапчета „ на място ".
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР