Д ържавата се опитва да предпази държавните дружества след санкциите

...
Д ържавата се опитва да предпази държавните дружества след санкциите
Коментари Харесай

Експерти за санкциите: Държавата се опитва да предпази дружествата

Д ържавата се пробва да защищити държавните сдружения след глобите от Съединени американски щати по закона "Магнитски ".

Около това мнение се сплотиха пред Левон Хампарцумян и Тихомир Безлов.

"Страните, които са наранени, вършат лични закони. Какво тъкмо ще се направи в България, е мъчно да се реши. Това, което държавното управление се пробва да направи, е държавните сдружения да не попаднат под глобите на закона, а да ги изолира, в случай че имат такива връзки ", разяснява Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

"Държавата е доброжелателна. Опитва се да защищити личните си сдружения, а и да даде един сигнал на всички останали да внимават ", счита банкерът Левон Хампарцумян.

"Санкциите за тези, които нарушават листата от Съединени американски щати, са автоматизирани. Ако имаш някакви бизнес връзки с този човек - да вземем за пример, банка, която продължава да оперира в долари с него, може да получи санкции и наказания, на база това, че нарушава предходната глоба. Банките ще гледат да се отърват от тези връзки ", изясни Хампарцумян.

"Влиянието на тези пари в стопанската система, в политиката и всичко друго в действителност много внезапно се пресича. Това е и задачата на глобите, наложени от Съединени американски щати ", добави още той.

По думите на Хампарцумян нормално олигархичните връзки водят до блокажи на стопанската система, които понижават генерирането на ново благосъстояние.

Тихомир Безлов изясни, че съгласно него ще има репутационен риск за работещите с компаниите, които попадат в листата.

Хампарцумян сподели, че глобите са направени по този начин, че да затруднят фирмите до оптималната степен и да ги извадят от бизнеса в развития свят.

Безлов посочи, че глобите, наложени от Съединени американски щати, са инструмент, който не служи като доказателство.

Още от полемиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР