Д а си го признаем – в началото на всяка

...
Д а си го признаем – в началото на всяка
Коментари Харесай

5 стъпки, които да предприемете при храносмилателни смущения

Д а си го признаем – при започване на всяка година си обещаваме, че ще се храним по-здравословно и ще спортуваме повече, само че по разбираеми аргументи – множеството стрес, по-малкото придвижване и други сходни, разнообразното и вярно хранене все ни се изплъзваха по някакъв метод.

Причините за храносмилателни разстройства могат да бъдат доста и разнообразни, това от своя страна ни въздейства някак обезкуражаващо. Хубавата вест е, че има метод да ги избегнем с няколко лесни стъпки.
Опитайте се да се храните разделно
Някои храни са просто основани по този начин, че да не се смесват една с друга. Знаем, че е вкусно, само че, уви, не е потребно за организма. Опитайте се да избягвате в едно и също хранене смесването на ядки, месо, яйца, сирене и други протеини с самун, зърнени храни, картофи, сладки плодове, печива и т. н. Захарта значително попречва отделянето на стомашен сок, което забавя храносмилането. Също по този начин, избягвайте комбинацията на мазнини и протеини – не употребявайте сметана, масло, олио с месо, яйца, сирене, ядки и други, тъй като мазнините потискат действието на стомашните жлези.
Внимавайте с диетите  a
Неправилното хранене и гладуването могат да окажат по-скоро отрицателен резултат върху организма, в сравнение с да ви оказват помощ да се сдобиете с по-слабо тяло за плажа. Не се подлагайте на редовно недояждане, а вместо това хапвайте по малко, само че постоянно, като по-обилните хранения е добре да са преди обяд, тъй като вечер метаболизмът се забавя.
Движете се повече
Дори и в всекидневието да не ви остава време да спортувате интензивно, пробвайте да се движите постоянно, когато можете. Качвайте се по стълбите, вместо с асансьора, разхождайте се повече време пешком, изключително в този момент, когато се затопли на открито.
Приемайте повече течности
Пиенето на вода е от изключителна значимост, освен това освен, когато приказваме за вярно храносмилане. Приемът на течности покачва цялостния тонус на организма и оказва позитивен резултат върху здравето. Опитайте се да приемате най-малко по 2 литра вода дневно. Дори и първоначално да ви се коства мъчно, с времето организмът привиква и самичък ще ви сигнализира. Ако желаете да засилите метаболизма си, прибавете лед към водата – по този метод карате тялото си да работи по-усилено, с цел да затопли течността. Студеното кафе и чай работят по подобен метод.
„ Да “ и „ Не “ при храните
Не споделяме, че когато обичате нещо, би трябвало да го изключите от менюто си, само че ще ви дадем няколко образеца за храни, които пречат на храносмилането и такива, които го подкрепят.

За вярно храносмилане може да наблегнете на пълнозърнести храни, джинджифил, банани, риба и кисело мляко, защото те съдържат фибри, потребни бактерии, мастни киселини и не съдържат огромно количествено мазнини.

Избягвайте царевица, люто, плодове със семки, алкохол, газирани питиета и шоколад, поради целулозата, която е доста сложна за мелене, както опцията от свръхпроизводство на стомашна секреция, което може да аргументи прочут дискомфорт.
Заложете на натурален артикул при разстройства в храносмилането
Различни положение като констипация, издут стомах, тежест след хранене, диария, стомашен дискомфорт и метеоризъм ни демонстрират, че нещо в храномислането не е вярно. При сходни обстановки от изгода могат да ни бъдат някои билкови екстракти, с потвърдено успокояващо стомашно-чревния тракт деяние. може да не е като галите Астерикс и Обеликс, само че сигурно самичък по себе си е „ магически балсам “, който да докара до победа в битката против стомашните разстройства. Гастритикс идва на помощ, като успокоява смутения корем, даже, когато признаците са на неврогенна основа като резултат от напрежение и стрес.

Продуктът също по този начин способства за облекчение на раздразненията в стомаха и червата, понижава подуването на корема и отделянето на газове и спомага за нормализиране на изхождането и облекчава положението при запек. Подпомага извеждането на ненужните субстанции от организма. В състава му ще откриете единствено натурални и потвърдили се с времето съставки като екстракти от семена на копър, корен от див хапвам, джинджифил и медицинска/бяла ружа, кора от червен бряст и цвят от лайка.

Прочете повече за Гастритикс на
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Не пропускай
Създадено за Nature`s Way
Въпрос към Радио Ереван: - Кои неща са най-неправилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСоциолозите не изключват промени в настройките в последните дни и часовеПрогнозите са за растеж на цените даже над 15%Много българи стават обект на трудова експлоатацияНапред в предаването не престават Здравка и МирославСестрите са на 3 и 5 годиниВ композицията пътували 350 душиДимитър Ганев: Активността ще е основен миг по време на вотаПикът на вълната към този момент върви надолу, имунизираните стават повече от инфектираните, акцентира министър председателят " Процентът на имунизирани у нас ще е подобен, какъвто си го създадем ", разяснява основният държавен здравен инспекторКаква е причинатаВече 28 дни полицията и фамилията им ги търсятТова се е случило измежду бял ден на метри от полициятаКитайските контракти за заеми са просто заробващи, съдържат безчет клопки, които ограбват държавния суверенитет на държавите-длъжници и прекършват политическата им воляМъжът бил видян до момента в който се прехвърлял през оградатаОбщо 30 партии и обединения ще се състезават за посланичество в 45-то Народно заседание на 4 априлТака нареченият American Jobs Plan включва $621 милиарда за превоза и инфраструктурата, а тази инвестиция е част от проекта за реализиране на СО2-неутралитет на американската стопанска система до 2050 г.От мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР