COVID мерките в област Враца все още трудно сработват, въпреки

...
COVID мерките в област Враца все още трудно сработват, въпреки
Коментари Харесай

5 дни по-късно: Задължителните COVID мерки във Врачанско все още не работят /снимки+видео/

COVID ограниченията в област Враца към момента мъчно сработват, макар че са в действие от пет дни, оповестява bTV. Маски рядко се употребяват в избраните като наложителни места. Според джипитата по-големият проблем е, че доста от хората със признаци отхвърлят да се тестват.
В поликлиниката в Криводол влиза жена с домашното си куче, само че без маска. Въпреки възбраната пациентката упорства джипито да я одобри, защото била с доста високо кръвно.
Пациентите с потвърден ковид на лекар Петрова за последните дни са петима. Според нея обаче действителната цифра е доста по-голяма, само че хората даже със признаци отхвърлят да се тестват. Една от аргументите е да не бъдат карантинирани. „ Аз му споделям, само че не мога да го задължа, като каже, че не желае. Купуват си проби от аптеката, вършат си ги у дома, само че не ги записват на никое място “, разяснява доктор Митка Петрова.
Въпреки че е с един от признаците на сегашния вид на заболяването, болки в гърлото, 75-годишна жена отхвърля да даде проба, в случай че е платена.
„ Без посоки ли, не дават още посоки, нема да дам 10 лв., за едно ли е да ги дам тия 10 лв., я съм пенсионер човек “, споделя тя.
От РЗИ признават, че без потвърден Коронавирус надзор и наказания не могат да наложат.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР