COVID и неговите разновидности все още са сред нас и

...
COVID и неговите разновидности все още са сред нас и
Коментари Харесай

ЕС с призив за ваксинация след ръста на заболеваемостта от COVID

" Коронавирус и неговите разновидности към момента са измежду нас " и от ден на ден циркулират в нашите общности ", съобщи пред Euractiv еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес, като акцентира нуждата от имунизация предвид на едновременното битие на три вируса.

Последните данни демонстрират, че в някои страни от Европейски Съюз се наблюдава повторно повишаване на случаите, а Кириакидес означи, че в допълнение предизвикателство е взаимната циркулация на други респираторни болести.

В Хърватия локалните медии оповестиха, че от 12 до 18 декември са регистрирани 68 смъртни случая, свързани с Covid. В Гърция има прогнози за 80 смъртни случая седмично, в случай че актуалните трендове се запазят, до момента в който в Италия случаите на грип и Коронавирус са достигнали връх през последните две седмици на 2023 година

От Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) споделиха, че възобновяването на SARS-CoV-2, както и на сезонния грип и респираторно-синцитиалния вирус (RSV), не е ненадейно, както и взаимната циркулация на трите вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32912

" Ваксинацията остава основен предпазен механизъм против Коронавирус, изключително за най-уязвимите в нашите общества. Бях подчерталa това в писмото, изпратено до всички министри на опазването на здравето през септември, по отношение на нуждата от имунизация за Коронавирус и сезонен грип ", означи Кириакидис, наблягайки нуждата от непрекъсната зоркост и подготвеност.

" Нуждаем се от съответно тестване, установяване на последователността, докладване и шерване на данните от Коронавирус. Това е единственият метод да продължим дейно да наблюдаваме разпространяването на циркулиращите вируси и техните разновидности и да се предпазваме взаимно ", добави тя.

Според ECDC страните оповестяват за комбинация от възходящи и намаляващи трендове в интензивността на SARS-CoV-2, хоспитализациите по COVID-19, признатите в интензивни отделения и смъртните случаи, като тежките последствия са най-вече измежду хората на възраст над 65 години.

Експертите обаче предизвестяват, че по-ясна картина на обстановката евентуално ще има през идващите няколко седмици, след коледната почивка, когато се организират доста събирания.

В някои столици към този момент се обмисля въвеждането на нови ограничителни ограничения, като например задължителни маски на избрани места.

Испанското министерство на опазването на здравето е влезнало в конфликт с самостоятелните области по отношение на наложителното потребление на маски в здравните центрове. Късно нощес Министерството на здравеопазването наложи маски в здравните центрове в цялата страна.

Според някои оценки въвеждането на ограничаващи ограничения преди изборите за Европейски парламент може да бъде рисковано, защото може да бъде политически употребявано от крайната десница.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР