COVID-19 е втората водеща причина за смърт в Италия след

...
COVID-19 е втората водеща причина за смърт в Италия след
Коментари Харесай

Италия: COVID-19 е втората водеща причина за смърт след рака

COVID-19 е втората водеща причина за гибел в Италия след раковите болести, заяви SIR (Servizio Informazione Religiosa), базирайки се на данни на Националния институт по статистика.

Данните обгръщат интервала март-април 2020 година. Броят на смъртните случаи, породени от ковид, е малко под този на раковите болести. През тези два месеца смъртните случаи в Италия са се нараснали с 45% по отношение на предходните години. Това са 159 310 смъртни случая, съвсем 49 000 случая повече от междинния брой, изчислен за същото време на петгодишния интервал 2015-2019 година

Според оповестените данни повишаването на смъртността е съсредоточено на първо място в районите в северозападната част на страната, където пламнаха първите огнища на пандемията. Италия е една от страните в света, които са най-тежко наранени от ковид. От началото на пандемията в страната са регистрирани близо 3,9 милиона инфекции, а смъртните случаи са над 117 хиляди. Медицинските специалисти са безапелационни, че единствено всеобщата имунизация може да спре разпространяването на ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР