© Юлия Лазарова Хубаво е да навършиш 50. А когато

...
© Юлия Лазарова Хубаво е да навършиш 50. А когато
Коментари Харесай

Похвално слово за бъдещия патриарх

© Юлия Лазарова Хубаво е да навършиш 50. А когато единствено това не ти е стигало за патриаршеския трон, прави неприятно усещане, когато някой пропусне да те поздрави.

Юбилеят на пловдивския митрополит Николай предишния петък бе почетен от висшия църковен клир, политици, предприемачи. Сред гостите в манастира " Св. св. Кирик и Юлита " край Асеновград липсваха единствено министър председател и президент, само че Бойко Борисов се отсрами с юбилейна монета от злато и сребро, а Румен Радев изпрати за подарък книжно издание за християнската аскетика от 1821 година За сметка на това Симеон Сакскобургготски почете владиката персонално, а " 24 часа " разгласява " 7 обстоятелството, които вършат дядо Николай правоприемник на патриарх Неофит ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Владиката е духовна адреналинова инжекция, от която Пловдив имаше потребност.... При неговия предходник дядо Арсений мнозина се показваха в църквите с омазнени бради и захабени раса, което отблъскваше миряните. Дядо Николай подари на всички попове по два комплекта плат, с цел да имат чист и приличен тип ", изброява вестникът. И още: той осуети построяването на крематоруим през 2017 година, като анатемоса желанието на инвеститорите; изрично се разгласи против абортите, гей парадите, съжителството без брак и сурогатното майчинство; сътвори православна телевизия и донесе на вярващите голям брой реликви, последната от които " честната глава на света Марина ". Пропуснат е фактът, че отчето искаше да облепи с тапети с икони храма " Света Марина " в Пловдив и влезе в спор с реставратори.

Вестникът пропуща да напомни и това, че владиката има уязвимост към първокласни коли и Rolex-и, че упрекна Madonna с концерта й в Пловдив за гибелта на българските жители, които починаха в автобусна злополука край Охрид, а също и че обиди папата при визитата му в страната тази пролет.

Вместо това като заслуга на Николай вестникът приписва това, че е иззел манастира " Св. св. Кирик и Юлита " от Съюза на българските архитекти. В реалност църквата изоставя парцела през 1936 година, а след 1944 година постройките се употребяват като затвор за политически пандизчии и психиатрия. През 1982 година СБА влага 14 млн. лева във възобновяване на комплекса против контракт за прилагане на терена за 90 години. Вместо това митрополитът си го прибира с благословията на съда. Боже, вземи си версиите!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР