© Юлия Лазарова Депутатът Обединени патриоти Емил Димитров, известен като

...
© Юлия Лазарова Депутатът Обединени патриоти Емил Димитров, известен като
Коментари Харесай

Емил Димитров-Ревизоро е предложението на ВМРО за екоминистър

© Юлия Лазарова Депутатът " Обединени патриоти " Емил Димитров, прочут като Ревизоро, е претендентът за нов екоминистър на обвинявания в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник и подал оставка Нено Димов. Номинацията му е на Вътрешна македонска революционна организация, от чиято квота бе и Димов и е разисквана на съвещание на съдружния съвет през днешния ден. Засега няма удостоверение дали предлагането има утвърждението на премиера Бойко Борисов.

Емил Димитров-Ревизоро стана известен поради няколко акции в края на 90-те години, когато заемаше позицията основен инспектор към министерството на финансите. По времето на държавното управление на Симеон Сакскобургготски бе за малко и началник на митниците. Сега е втори мандат народен представител от патриотичната коалиция, като в актуалното Народно заседание се води от " гражданската квота " на Вътрешна македонска революционна организация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Димитров е вносител на някои от едрите лобистки закони в последните две години, като да вземем за пример поправките в закона за горивата в интерес на едрите търговци на горива и опрощаването на 58 млн. лева на братята Кирил и Георги Домусчиеви, което бе анулирано след президентско несъгласие. Редом с това той е деен и в законотворчеството, засягащо правосъдната система, като е ставал съвносител на скандални ремонти на Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Димитров интензивно застана и зад кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), като даже съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че персонално е убедил някогашния основен прокурор да се кандидатира за поста.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР