© Цветелина Белутова Още по темата Валери Симеонов даде ултиматум

...
© Цветелина Белутова Още по темата Валери Симеонов даде ултиматум
Коментари Харесай

БНР отговори на ултиматума на Валери Симеонов и защити журналистите си

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Валери Симеонов даде ултиматум на медии да му се извинят

След като заплаши водещия от " Нова " Виктор Николаев, че в случай че реши, може да му спретне един " Викторгейт ", вицепремиерът се разгласи за жертва на " клеветническа акция "
8 окт 2017
Когато властта заплашва публицисти в ефир

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Симеонов в една заран подсетиха на журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев за какво е самичък в студиото, без Анна Цолова
6 окт 2017
Защо е необичайно, че Анна Цолова няма да води повече утринния блок на " Нова тв "

От малкия екран показаха решението като нейно и прецизираха, че мениджмънта на медиата го приема.
8 сеп 2017 " Не виждаме причина да сервира извинения за това, че радиото извършва отговорностите си на социална медия " - това се споделя в отворено писмо до медиите на управлението на Българското национално радио (БНР) в отговор на поставения ултиматум на националните медии от вицепремиера Валери Симеонов ( " Обединени патриоти " ). Ръководството поддържа публицистите в БНР и изрично отхвърля всевъзможни закани и опити за оказване на директен или индиректен напън върху тях в осъществяване на професионалното им право и обвързване да водят разговор, да задават въпроси и да чакат отговори в полза на българското общество.

Валери Симеонов упрекна националните медии - БНР, Българска национална телевизия, " Нова тв " и bTV, че водят " огромна проведена клеветническа акция " против него. Той ги заплаши със съд и им сложи период до 24 часа да му се извинят. В позиция, публикувана в петък по здрач от държавната осведомителна работа, Симеонов приказва за " скърцащи със зъби от завист журналистки ", " медийни кукловоди " и " медийни недоброжелатели " и упреква националните малките екрани, че не са отразили мнението му по случая със заканите към журналиста Виктор Николаев.

Всички медии отразиха изказванията във фейсбук и на Валери Симеонов, и на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, както и позицията на политическа партия ГЕРБ, оповестена в петък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР