© Reuters Още по темата Facebook ще конкурира Amazon с

...
© Reuters Още по темата Facebook ще конкурира Amazon с
Коментари Харесай

Google представи третото поколение телефони Pixel

© Reuters Още по тематиката
Фейсбук ще конкурира Amazon с новия си хардуерен артикул Portal

Видеочат устройството употребява изкуствен интелект, който прави екранната връзка съвсем действителна
10 окт 2018
Alphabet стопира Google+ поради накърнимост в системата

Личните данни на най-малко 500 хиляди консуматори може да са изтекли към външни разработчици
9 окт 2018 Гугъл е навлязъл дотолкоз в модерния свят, че от време на време даже се употребява като синоним на интернет. Има обаче и сфери, в които колосът не е толкоз сполучлив. През тази седмица компанията роди две вести – постави завършек на провалилата се обществена мрежа Google+, само че по-важното е, че показа третото потомство телефони Pixel. Трудно е да се каже, че планът Pixel е неуспех – телефоните са съвсем постоянно измежду най-хубавите за годината, само че в това време, в случай че погледнем продажбите им, Гугъл надали би желала да е в ситуацията, в което е в този момент – с по-малко от 1% пазарен дял на световно равнище.

С два модела – Pixel 3 и Pixel 3 XL, с начална цена от надлежно 800 и 900 $, компанията ще направи следващ опит да пробие на пазара, доминиран от Samsung, Apple и Huawei. През миналите 9 месеца на годината Гугъл са продали 2.53 млн. бройки от предходната си серия телефони – Pixel 2 и Pixel 2 XL. Подобно число обаче е извънредно незадоволително за софтуерния колос.

Какво предлага Pixel 3

С размери от надлежно 5.5 и 6.3 инча, Pixel 3 и XL версията му оферират на процедура всичко, което може да се чака от един флагман Android телефон през 2018 година Добавената стойност по отношение на останалите водещи модели на пазара идва под формата на изкуствения разсъдък, на който Гугъл залага. " Една от най-вълнуващите истории за нас тази година е какъв брой доста машинно самообразование и изкуствен интелект сме вкарали в продукта си ", разяснява при представянето Сиенг Чау, вицепрезидент на Pixel Software. " Това е едно от нещата, които отличават Гугъл. "

Pixel 3 идва със програмен продукт, разчитащ на изкуствен интелект, който не се зарежда от облака, а е в самото устройство. Това значи, че компанията може да пуска по-лесно на клиентите си нови обновления и функционалности, като телефоните също по този начин би трябвало да бъдат и по-сигурни от съперниците им на пазара. Pixel 3 разполага и със програмен продукт, който сигурно ще вдигне звук към себе си – той разрешава телефонът самичък да дава отговор на позвънявания, да желае съществена информация от другата страна, след което да я трансферира в писмен вид.

Останалите усъвършенствания са разумни – Pixel 3 е с очевидно по-голям екран от предшествениците си, въпреки компанията да се забави с навлизането в наклонността за все по-големи екрани и все по-малки рамки. Камерата също е усъвършенствана, като е забавно да се означи, че Гугъл остава една от доста дребното компании на пазара, която не разчита на двойни (или тройни) задни камери и Pixel 3, а както и предходните модели на компанията, ще разполага единствено с един обектив.

С новите си телефони Гугъл ще се бори на пазар, който на процедура самичък построи – всички огромни съперници като се изключи Apple употребяват операционната система Android, създадена от компанията. Въпреки че и предходните Pixel телефони се славят като едни от най-хубавите устройства за операционната система, те към момента не могат да се наложат на пазара.

Слабо отражение върху бизнеса

Гугъл показа новите си телефони в 10 страни - с четири повече, в сравнение с при дебюта на Pixel 2 през предходната година. Пускането на Pixel не повлия на акциите на Alphabet, компанията майка на Гугъл. Причината е, че хардуерното звено на компанията към момента дава отговор за прекомерно дребна част от приходите на компанията, доминирани от тези от реклами.

През септември предходната година Гугъл закупи част от инженерния екип на корейския производител на смарт телефони HТC против 1.1 милиарда $. Това ще бъде първият Pixel телефон, създаден с директна помощ от към този момент някогашния екип на HTC.
...и нова колона

Гугъл показа и новия си интелигентен екран Home Hub, който ще се продава на цена от 150 $. Първоначално Home Hub ще бъде наличен в Съединени американски щати, Англия и Австралия. Заради подозрения по отношение на сигурността на устройствата Home Hub няма да има камера. Според данните на Canalys през миналата година (от юни 2017 до юни 2018) Гугъл е продала 18.3 млн. умни високоговорители по отношение на 21.5 млн. бройки на продуктите на Amazon.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР