© Надежда Чипева Оценка 4/5Плюсове+страхотно качество и дизайн за цената+много

...
© Надежда Чипева Оценка 4/5Плюсове+страхотно качество и дизайн за цената+много
Коментари Харесай

Шест плюс

© Надежда Чипева Оценка 4/5

Плюсове
+страхотно качество и дизайн за цената
+много добър FHD+ екран
+добра батерия

Минуси
-двойната камера дава променливи резултати Още по тематиката
Висок клас на междинна цена

Honor 10 е измежду телефоните с най-хубаво съответствие цена/качество на пазара
29 юни 2018
Все по-краткият живот на смарт телефоните

Големите компании пускат хитови телефони на все по-малки шпации от време, като в същото време цената на устройствата пораства
25 май 2018
Амбицията на Xiaomi

Моделът Mi Mix 2 без проблеми съперничи на флагманите на огромните съперници
30 мар 2018 През последните няколко години G-серията на Motorola се наложи като най-лесния избор при търсене на наличен смарт телефон с положителни характерности. Немалко експерти даже настояват, че тя е най-успешната продуктова линия в историята на компанията (част от Lenovo) - от дебюта си през 2013 година до момента са били продадени над 70 милиона устройства от нея. И то преди излизането на новите три модела от серията G6. Безспорен водач измежду тях е G6 Plus.
Дизайн
Чрез комбинацията си от метал и стъкло дизайнът дава надалеч по-премиум усещанеq в сравнение с допуска цената на смарт телефона. Както загатва името му, G6 Plus е най-големият измежду новите устройства - с 5.9-инчов екран, покриващ съвсем цялата предна страна на телефона. Сензорът за отпечатъци е начело. Стъкленият тил пък е предпазен от Gorilla Glass. Сред минусите му е привличащото следи от пръсти покритие и леко стърчащата задна камера. Комплектът идва с гумен калъф. В долната част на телефона е USB-C портът и входът за слушалки (все по-рядко срещан напоследък).

Хардуер и екран
Moto G6 Plus употребява процесор от междинен клас Snapdragon 630 в композиция с 4 GB RAM - повече от положителни характерности за подобен смарт телефон. Не се вижда значителен спад в продуктивността даже при натоварващи мобилни игри (макар и на по-ниски настройки), гледане на видео и ежедневни задания. Екранът на G6 Plus има FHD+ резолюция при съответствие 18:9, и е повече от добър. Има няколко комфортни настройки на цветовете съгласно желанията на потребителя, както и опция за бързо отговаряне на известия и разглеждане на известия, без да се отключва дисплеят. Дисплеят също по този начин има датчик, който го задейства, когато ръката на потребителя го приближи. Вградената памет е 64 GB, от които свободни при първо включване са 51 GB (заради операционната система). Но има и слот за MicroSD карта.

Батерия
G6 Plus е с батерия от 3200 mAh - малко по-голяма от един от другите два модела от тазгодишната серия - G6, което е обяснимо поради по-големия екран. Издържа без проблем ден и половина при умерено потребление. Има и бързо зареждане, с което за половин час цялостни към 40% от батерията.

Камера
Задната камера в G6 Plus е двойна, като главният й датчик е 12-, а спомагателният - 5-мегапикселов. Камерата има по-голяма бленда - f/1.7 по отношение на тази в G6, което подкрепя фотосите в по-тъмни условия. Тъй като въпреки всичко става дума за смарт телефон от междинен клас, снимането е с променливи резултати. При добра светлина фотосите са с извънредно точни и живи цветове. Не същото може да се каже за работата при слаба светлина, когато някои фотоси необяснимо са надалеч по-добри от други при едни и същи условия. Недостатък е и забавянето в някои случаи на софтуера при снимане. Също както и при други смарт телефони, една от спомагателните варианти на камерата е различаване на предмети и обекти. Но и при нея резултатите са смесени. Но в случай че потребителят не чака някакви специфични благоприятни условия от камерата, G6 Plus е добър избор. Също по този начин може да записва 4К видео при 30 фрагмента в секунда. Предната камера е общоприета 8-мегапикселова.

Заключение
Motorola е известна с това, че много-много не разводнява Android. Ето за какво и Moto G6 Plus употребява доста чиста версия на Android 8 Oreo, което ще способства за бързи ъпдейти в бъдеще. В последна сметка изборът на телефон зависи главно от цената. А против 580 лева потребителят получава някои благоприятни условия, които са присъщи за по-скъпи смарт телефони - стъклен тил, 18:9 екран, двойна камера и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР