© Brendan Mcdermid Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания,

...
© Brendan Mcdermid Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания,
Коментари Харесай

Книжарниците Waterstones купуват конкурента Barnes & Noble

© Brendan Mcdermid Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Англия, съвсем напуща бизнеса. Под управлението на Джеймс Даунт обаче компанията изоставя обичайните модели на ръководство и потвърждава, че към момента има облага в бранш, доминиран мощно от колоса в електронната търговия Amazon.

Сега компанията купува Barnes & Noble - най-голямата книжна верига в Съединени американски щати, написа Financial Times.
Сумата по договорката е 683 млн. $. Преди това Waterstones закупи веригата Foyles във Англия за неназована сума.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Двете компании ще продължат да се управляват настрана, а задачата е Barnes & Noble да продължи да се уголемява посредством някои от към този момент сполучливите тактики, приложени при Waterstones, като повече власт на мениджърите във всеки обект. В момента всеки шеф самичък взема решение какъв брой и каква стока да закупи съгласно желанията на потребителите в района, което прави цялата конструкция допустимо минимум централизирана. Стратегията понижава разноските и компликациите при обработката на непродадена стока.

Ефектът Amazon

Търговците на книги бяха едни от първите, усетили цялостната мощ на резултата Amazon. Постоянният растеж на електронната търговия докара до затваряне на молове и серия от банкрути измежду по-дребните търговци в разнообразни браншове.

Сделката сред Waterstones и Barnes & Noble е знак за някои, че Amazon е достигнал върха си на въздействие измежду потребителите и че физическите книжарници ще оцелеят и даже ще процъфтяват. Според Джеймс Даунт онлайн търговията има своите ограничавания, изключително при търговията с книги. " Човек желае да се любува, да докара децата си и да се забавлява, до момента в който си купува книга ", добавя той.

Освен че трансформира метода, по който книгите се продават, правят оценка и продават, Amazon е в директна конкуренция и с издателите посредством личната си издателска активност - във физически, електронни и аудиоформати. В същото време обаче компанията на Джеф Безос дава опцията на издателите да доближат до по-голяма публика и да продават по-лесно.

" Мисля, че Amazon отвори света към книгите, за което мога единствено да благодаря ", споделя Джейн Фридман, съосновател на ритейлъра за електронни книги Open Road.

Промените, направени от издателите в отговор на Amazon – консолидацията и оптимизацията на процесите в бранша – в действителност оказват помощ на бранша да стане по-ефективен и печеливш.

Дигитализацията

Традиционната книга също устоява на цифровите промени. След интервал на бърз напредък сега пазарът на електронни книги е в застой, сочат данните на Nielsen.

Технологиите обаче разрешават на от ден на ден хора да самоиздават електронни книги с по-малко разноски. За да отговори на провокациите на пазара, издателската промишленост влага мощно в дигитализацията си най-вече в региона на маркетинга посредством потребление на обществени мрежи или усъвършенстване при търсене в интернет.

Скептиците слагат под въпрос до каква степен дейно се употребява капацитетът на обществените медии. Според тях стремежът за основаване на идващия шлагер в обществената мрежа измества фокуса от построяването на устойчиви онлайн общности, които да подтикват четенето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР