© Надежда Чипева Още по темата Фотогалерия: В кухнята на

...
© Надежда Чипева Още по темата Фотогалерия: В кухнята на
Коментари Харесай

Ръстът на приходите на "Спиди" се забавя, но печалбата отново расте

© Надежда Чипева Още по тематиката
Фотогалерия: В кухнята на куриерския бизнес

В дните преди Коледа логистичните центрове са извънредно натоварени. През базата на " Спиди " в столичния квартал " Горубляне " на ден минават межуд 80-100 хиляди колета
23 дек 2017
Хората, които звънят два пъти

Куриерският бизнес пораства стремглаво поради интернет търговията, а хората изпращат все по-странни неща в кашон
23 дек 2017
" Спиди " гласоподава дял от 1.13 лева на акция

За втора поредна година акционерите на куриерската компания ще получат една и съща сума
26 юни 2017
К50: " Алкомет " е най-хубавата компания на борсата

Компанията се възползва от спада в цените на суровините и да усили рентабилността си
5 май 2017 Приходите на куриерската компания " Спиди " са траяли да се покачват и през предходната година, въпреки и с по-бавни темпове. Печалбата още веднъж пораства, откакто през 2016 година имаше спад. Изпреварващият ритъм се дължи на по-силното ограничение на разноските.

Все отново активността на компанията е траяла да се разраства, както в България, по този начин и в Румъния, където тя има свое дъщерно сдружение. Общите доходи са се повишили с над 7% до 159 млн. лева (20% година по-рано). Печалбата пораства по-бързо – с 19% до съвсем 8 млн. лева Това се дължи както на ограничавания растеж на разноските, само че и на направените вложения, които разрешават агресия на компанията в двете страни.

През предходната година са вложени 11 млн. лева като главната част от тях (5.4 млн. лева.) са
в транспортни средства, съвсем напълно в България. За разширението и модернизирането на логистичната мрежа беше закупена съоръжение, машини и компютърна техника за 4.44 млн. лева По-голяма част (3.67 млн. лева.) са ориентирани към Румъния, където осъществяването на главната логистична мрежа продължи и през актуалната година, показват от управлението в отчета за активността.

В Румъния, която пораства повече от България, се усъвършенстват и маржовете, което се дължи на нарасналите цени на услугите, показват от управлението. Заради внедряване на нова софтуерна система през третото тримесечие там обаче има спад на приходите. " Новата система беше въведена сполучливо в границите на два месеца, само че през преходния интервал нуждата клиентите да се интегрират още веднъж с оперативната система на ДПД Румъния породи проблеми при подаване на поръчките и автоматизацията на процесите и сътвори неудобства на клиентите, което докара до отлив на колета през този интервал ", споделят от управлението.

Проблемът с фрагментите се усеща и при " Спиди " - " Конюнктурата на пазара на труда, се
характеризира със спадащо предложение на работна мощ и напън за нарастване на
възнагражденията ", показват от компанията.

Пазарната капитализация на " Спиди " е съвсем 230 млн. лева, а последна договорка с нейни акции се подписаха на 26 януари при цена от 42.8 лева за брой.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР