© Лидл България Още по темата Най-скъпият Лидл Германският дискаунтър

...
© Лидл България Още по темата Най-скъпият Лидл Германският дискаунтър
Коментари Харесай

"Лидл България" ще финансира 31 социално значими проекта

© " Лидл България " Още по тематиката
Най-скъпият " Лидл "

Германският дискаунтър заплати 20 млн. лева за някогашен обект на " Пикадили " в необятния център на Варна, договорил е и втори обект в града - в ж.к. " Младост "
7 окт 2017
" Лидл България " ще продава артикули, направени по остарели фамилни предписания

Веригата стартира акцията " Съхрани родния усет "
20 сеп 2017 Търговската верига " Лидл България " ще финансира осъществяването на 31 обществено значими плана с 252.7 хиляди лева в границите на самодейността " Tи и Lidl за по-добър живот ". Кампанията се реализира в партньорството с фондация " Работилница за цивилен начинания " и Българския дарителски конгрес.

425 оферти от 142 обитаеми места

Началото на самодейността беше сложено на 1 май, когато веригата разгласи, че до 25 юни ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна и със събраните средства ще финансира планове на неправителствени и цивилен организации в четири области: обучение, запазване на околната среда, просвета и историческо завещание, здравословен метод на живот.

В последна сметка " Ти и Lidl за по-добър живот " събра 425 оферти от 142 обитаеми места в цялата страна, измежду които 69 села.

" Оценяването мина на три стадия. Първият включва административна инспекция на изискваната документи и на него отпаднаха 103 планови оферти. На втория стадий плановете бяха оценени от експертно жури. До третия стадий доближиха 86 плана, които получиха оценка от чиновниците на " Лидл България " по райони ", изясни Илияна Николова, изпълнителен шеф на фондация " Работилница за цивилен начинания ".

На финала

Финалната селекция включва оферти от 18 обитаеми места в страната, измежду които по-малки градове и села (виж карето). Шестнадесет от утвърдените планове са в региона на образованието, осем са с фокус върху здравословния метод на живот, пет са свързани с грижа за запазване на околната среда, а два са ориентирани към предпазване на историческото и културното завещание.

Изграждане на детска площадка и ъгъл за отдих на централно място в село Ясен, преобразяване на класната стая в Природо-математическата гимназия в Ловеч в цифров кабинет по британски език, възобновяване и преустрояване на рухнала пристройка към къщата-музей на Пейо Яворов в Чирпан и превръщането й в магазин за артикули на локалната общественост, наименуван " Дюкянъ Крачоловъ ". Това са единствено част от плановете, които ще получат безплатно финансиране. Максималният размер за финансова поддръжка е 10 хиляди лева

" Нашият план е за основаване на зелена класна стая в учебния двор. Идеята е не учебното настоятелство. Учениците ще посадят билки и ще се грижат за тях, а част от уроците и извънкласните занимания ще бъдат изнесени на открито ", изясни Иванка Борисова от главно учебно заведение " Христо Смирненски " в гр. Генерал Тошево. Проектът получи безплатно 9271 лева

" Възнамеряваме да обучим 30 доброволци в Пещера и Брацигово, които ще могат да оказват помощ при гасенето на зародили пожари. Ние живеем на територия с ендемитни типове – " Бесапарски ридове ", които пожарите заличават. Когато възникне такава обстановка, идват доста доброволци, само че те нормално са неподготвени и по-често пречат, в сравнение с оказват помощ ", изясни Петя Георгиева от съдружие " Млад природозащитник – Бесапара " в с. Бяга, Пазарджик. Проектът на гражданската организация е наименуван " Създадено за епохи – умира за часове " и получи 9061 лева дотация.

" Инициативата " Tи и Lidl за по-добър живот " се случва посредством клиентите, тъй като определеният механизъм е обвързван с техните покупки. Успехът й ни дава мотив да мислим за последващо издание. Нашите старания не завършват с избора на печелившите планове. Сега ни следва още по-усилена работа, с цел да забележим тези планове осъществени и да потвърдим на клиентите, че сумата, която сме отделяли от всеки техен касов бон, е вложена в нещо стойностно и значимо ", заключи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".
Одобрени планове по обитаеми места

София-град - 7
Стара Загора - 3
Пловдив - 3
Ловеч - 3
Плевен - 2
Русе -1
Добрич - 1
Благоевград - 1
Сливен - 1
Габрово - 1
Търговище - 1
Смолян - 1
Поморие - 1
Генерал Тошево - 1
Казанлък - 1
с. Ясен, обл. Пазарджик - 1
с. Момчиловци, обл. Смолян - 1,
с. Бяга, обл. Пазарджик - 1
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР